Όλι Ρεν: Πορτογαλία όπως Ελλάδα - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: Πορτογαλία όπως Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέοι μεγάλοι κλυδωνισμοί απειλούν την Ευρωζώνη, καθώς η Πορτογαλία αναζητά πια σανίδα σωτηρίας από το μηχανισμό στήριξης, ακολουθώντας το δρόμο της Ελλάδας. Μετά από πολύμηνους ταλαντεύσεις της κυβέρνησης Σόκρατες, και κατηγορηματικές αρνήσεις ότι η χώρα θα τα καταφέρει μόνη της, τελικά έγινε αυτό που είχαν προεξοφλήσει οι αγορές. Η αγωνία τώρα σε Βερολίνο και Βρυξέλλες είναι να μπει φρένο στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχνονται οι χώρες του Νότου ώστε ο «ιός» της κρίσης να μην φτάσει στην Ισπανία.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στην Βουδαπέστη για να συζητήσουν τους όρους δανειοδότησης της Πορτογαλίας μετά το χτεσινό επίσημο αίτημα της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου. Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν, οι υπουργοί επεξεργάζονται το πολύ πιθανό σενάριο η Πορτογαλία να ζητήσει δάνειο σωτηρίας ύψους 80 δις, καθώς και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν. Ο Όλι Ρεν τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» για να μειώσει το χρέος της.

Δεν είναι όμως σίγουρο ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση Σόκρατες θα μπορέσει να εφαρμόσει τους αυστηρούς όρους του δανείου. Ήδη τα εργατικά συνδικάτα της Πορτογαλίας έχουν προκηρύξει γενική απεργία για τις 6 Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ