Σούκουρας: Δεν έταξα 3 εκατ. σε κανέναν, δεν είμαι ΝΔ - iefimerida.gr

Σούκουρας: Δεν έταξα 3 εκατ. σε κανέναν, δεν είμαι ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεργάτη του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη χαρακτηρίζει τον Γιώργο Σούκουρα (είναι το πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι επιχείρησε να τη δωροδοκήσει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας) η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου. Ωστόσο, ο ίδιος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή αρνήθηκε τα περί απόπειρας χρηματισμού αλλά και το ότι είναι μέλος της ΝΔ.

Λίγο πριν καταθέσει στον εισαγγελέα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, η κα Ξουλίδου είπε πως «η τελική προσέγγιση από τον Σούκουρα προς το πρόσωπό μου έγινε τον Οκτώβριο του 2013» και πρόσθεσε: «Στην αρχή δεν το θεώρησα σοβαρό πρόσωπο, ωστόσο επέμενε και ενημέρωσα τον Πάνο Καμένο». Παράλληλα, είπε πως ο Γιώργος Σούκουρας της έστειλε μήνυμα στο κινητό της και της είπε ότι ο συνάδελφός της Παναγιώτης Μελάς χρηματίστηκε.

Ταυτόχρονα, η κα Ξουλίδου είπε πως ο Σούκουρας την παρέπεμψε σε υψηλά ιστάμενους και ανέφερε το όνομα του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, ενώ κατήγγειλε πως υπάρχει φωτογραφία του υφυπουργού Ανάπτυξης με τον Σούκουρα κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κ. Μηταράκη.

Μηταράκης: Δεν γνωρίζω τον Σούκουρα

Τα λεγόμενα της κας Ξουλίδου προκάλεσαν την παρέμβαση του Νότη Μηταράκη. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αρνήθηκε πως γνωρίζει το άτομο που καταγγέλλει η κα Ξουλίδου και πρόσθεσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων εμπλέκουν το όνομά του. «Εχει εμμονή ο Πάνος Καμμένος μαζί μου. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί», είπε χαρακτηριστικά, ενώ νωρίτερα είχε επαναλάβει το ίδιο και είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Σούκουρας «είναι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που με ακολουθούν στο Facebook και στο Τwitter». Στο ίδιο πλαίσιο και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απάντησε στα όσα του καταλόγισε ο Πάνος Καμμένος για το στέλεχος της ΝΔ που φέρεται να αποπειράθηκε να δωροδοκήσει την κα Ξουλίδου, υποστηρίζοντας: «Δεν τον γνωρίζω. Μπορεί να είναι ένας από τους ανθρώπους που με ακολουθούν σε Facebook και Τwitter».

Τέρενς Κουίκ: Εχουμε αποδείξεις για την απόπειρα δωροδοκίας

Στις καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου για απόπειρα δωροδοκίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατία, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον Real Fm.

Ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι «είναι σημαντικό ότι άνοιξε ξανά ο φάκελος-"κουμπαράς"» και αποκάλυψε ότι κατατέθηκε στον Εισαγγελέα και φωτογραφικό υλικό.

«Πέρα από το υλικό το οποίο είχε η κυρία Ξουλίδου σε σχέση με την αλληλογραφία της με τον Γιώργο Σούκουρη αλλά και με το αίτημα το οποίο υπέβαλε την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου, ξέρω ότι κατατέθηκαν και άλλα στοιχεία ανάμεσα στα οποία είναι και φωτογραφικό υλικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.

«Αυτό που θέλαμε εμείς ήταν να δέσουμε την υπόθεση με δικά μας στοιχεία, με δικές μας λήψεις και μαγνητοφωνήσεις», σημείωσε ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Δύο φορές που κλείστηκε ραντεβού με το συγκεκριμένο άνθρωπο στο γραφείο της κυρία Ξουλίδου δεν εμφανίστηκε και είπε να βρεθούν έξω, σε δημόσιο χώρο».

Η καταγγελία

Η καταγγελία για την απόπειρα χρηματισμού της κυρίας Ξουλίδου έγινε πριν από δύο ημέρες από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε μάλιστα ότι ο κ. Σούκουρας είναι μέλος της ΝΔ και πρόεδρος τοπικής οργάνωσης. Η καταγγελία προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, η οποία ζήτησε από την εισαγγελία εφετών να ανοίξει και πάλι την υπόθεση περί χρηματισμού βουλευτών η οποία είχε προκύψει μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη «περί κουμπαρά» και είχε μπει στο αρχείο.

Οι επίμαχοι διάλογοι στο Facebook

Τους επίμαχους διαλόγους που είχε με τον Γιώργο Σούκουρα στο facebook αποκάλυψε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε (ΑΝΤ1) η ίδια: «Δέχτηκα κάποιο αίτημα φιλίας από το Facebook με ένα άτομο που εξέφραζε τον θαυμασμό του και μετά από ένα διάστημα 3-4 μηνών μου είπε "έχω υψηλές γνωριμίες στην κυβέρνηση... ". Λίγο αργότερα μου είπε, <δεν δίνονται συχνές ευκαιρίες, πρέπει να την αρπάξεις>. Κι όταν τον ρώτησα <για ποια ευκαιρία μιλάς>, μου έδωσε το τηλέφωνό του. Μετά από 2-3 τηλέφωνα επέμενε να τα πούμε από κοντά. Όταν ρώτησα για ποιες ευκαιρίες μιλάει μου είπε ότι κάποιοι θα φύγουν και είναι κρίμα να χάσω την ευκαιρία, η ταρίφα είναι 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Είπα ότι δεν με ενδιαφέρει μία τέτοια πρόταση και ότι μπήκα για άλλους λόγους στην πολιτική».

Η Στ. Ξουλίδου επανέλαβε ότι οι διάλογοι έγιναν τον περασμένο Μάιο και έκτοτε η επικοινωνία της με το πρόσωπο αυτό συνεχίστηκε μόνο σε διαδικτυακό επίπεδο και την περιέγραψε ως μονόπλευρη, ότι δηλαδή δεχόταν μηνύματα, χωρίς να απαντά. Παραδέχθηκε επίσης, ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες με το πρόσωπο αυτό δεν είναι καταγεγραμμένες, υπάρχουν, όμως, όλες οι διαδικτυακές.
Επανέλαβε δε τον ισχυρισμό ότι στις 20 Νοεμβρίου, ο Γ. Σούκουρας της είπε: «Δεν είδες τον Μελά;», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε χρηματιστεί. Αυτή η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μελά ο οποίος κατέθσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Γ. Σούκουρα.

Σούκουρας: Δεν είμαι μέλος της ΝΔ, δεν επιχείρησα να χρηματίσω την Ξουλίδου

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Σούκουρας παραδέχεται ότι μιλούσε με την κα Ξουλίδου στο Facebook, αλλά αρνείται την κατηγορία ότι της πρότεινε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα για τη θετική στάση της στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ οργανωμένο στέλεχος της ΝΔ. «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέσω Facebook την κα Ξουλίδου. Το μόνο που της είπα είναι πως ό,τι και να κάνετε οι 180 θα βγούνε διότι το θέλει η Μέρκελ. Ποτέ δεν της είπα για χρηματισμό και για τα τρία εκατομμύρια που λέει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν είχα λεφτά από τη ΝΔ, στην κυρία Ξουλίδου θα τα έδινα; Εγώ δεν έχω μία στην τσέπη μου».

Παπαμιμίκος: Ο Σούκουρας δεν είναι μέλος της ΝΔ

Με κατηγορηματικό τρόπο ο γραμματέας της ΝΔ διαψεύδει τα όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι «το πρόσωπο που αναφέρουν σαν δήθεν μεσολαβητή για τον επηρεασμό βουλευτή των ΑΝΕΛ δεν είναι καν μέλος της Νέας Δημοκρατίας» παράλληλα κάνει λόγο για αδίστακτους σκευωρούς.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας

Οι καταγγελίες της κας Ξουλίδου και του κ. Καμμένου, πάντως, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη η οποία έδωσε εντολή στην εισαγγελία εφετών να εξετάσει το ενδεχόμενο ανοίγματος και πάλι της υπόθεσης περί χρηματισμού βουλευτών η οποία είχε προκύψει μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη «περί κουμπαρά» και είχε μπει στο αρχείο. Η πρώτη που πέρασε την πόρτα της εισαγγελίας για κατάθεση ήταν η κυρία Ξουλίδου, σήμερα το μεσημέρι.

Παρέμβαση Μαρκογιαννάκη

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης συγκαλεί την επόμενη εβδομάδα έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών μέσω Facebook.Ο πρόεδρος αναμένεται να στείλει τις επόμενες ώρες επιστολή προς τα μέλη της Επιτροπής ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα κληθούν για ακρόαση τόσο η κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου που είπε ότι την προσέγγισε «γαλάζιο» στέλεχος προσφέροντάς της 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος που επιβεβαίωσε την καταγγελία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ