Το μοσχαράκι τρώγεται καρπάτσιο - iefimerida.gr

Το μοσχαράκι τρώγεται καρπάτσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάντε μόνοι σας μια πανεύκολη και γευστική συνταγή.

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γραμμάρια μοσχάρι φιλέτο
  • 1 κιλό χοντρό αλάτι θαλασσινό
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μπουκέτο θυμάρι
  • 1 μπουκέτο δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το χοντρό αλάτι
  • Βάλτε το φιλέτο ολόκληρο μέσα στο μείγμα ζάχαρης και αλατιού
  • Αφήστε το επί 10 ώρες στο ψυγείο για να μπορέσει το αλάτι να τραβήξει όλα τα υγρά του κρέατος
  • Σε ένα γουδί βάλτε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το λάδι, λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι και τρίψτε ώσπου να πετύχετε μια πάστα αρωματισμένη
  • Οταν θα έχουν περάσει οι 10 ώρες, ξεπλύντε το κρέας με δροσερό νερό της βρύσης για να φύγουν το αλάτι και η ζάχαρη
  • Σπουπίστε το με πολύ καθαρό πανάκι ή χαρτί
  • Βάλτε το μέσα στην αρωματισμένη πάστα και αφήστε το για ώρα να μαριναριστεί
  • Κόψτε το κρέας στις μικρότερες και λεπτότερες φέτες που μπορείτε
  • Απλώστε τις φετούλες σε πιατέλα
  • Ρίξτε λίγα φύλλα ρόκας και ξύστε παρμεζάνα
  • Αν θέλετε, αρωματίστε από πάνω με λίγο λάδι και μπαλσάμικο (ελάχιστο)
  • Ρίξτε και λίγα τριμμένα φουντούκια και καρύδια, είναι απόλαυση!

Ορισμένοι βάζουν λίγο βασιλικό πέστο πάνω στο πιάτο:

Το μοσχαράκι τρώγεται καρπάτσιο  | iefimerida.gr 0

Οσο πιο ποιοτικό και φρέσκο είναι το φιλέτο σας, τόσο πιο κόκκινο και γευστικό γίνεται το καρπάτσιο:

Το μοσχαράκι τρώγεται καρπάτσιο  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή καρπάτσιο μοσχάρι φιλέτο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ