Barclays: Η Ελλάδα πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αυτοδυναμία - iefimerida.gr

Barclays: Η Ελλάδα πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αυτοδυναμία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πολιτικές εξελίξεις κυριαρχούν στις αναλύσεις της τράπεζας Barclays για την Ελλάδα. Στο τελευταίο της σημείωμα αναφέρει πως είναι πλέον πολύ πιθανές οι πρόωρες εκλογές λόγω μη επίτευξης συμφωνίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι εξελίξεις πηγαίνουν για την άνοιξη, οπότε και μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική κρίση στην Ελλάδα, αναφέρει η Barclays. Επιπροσθέτως, σημειώνει πως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα εν μέρει προεξοφλημένη, αλλά το θέμα για τους επενδυτές είναι: α) πόσο θα πρέπει να μαλακώσει η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για να προσελκύσει και άλλα κόμματα σε έναν συνασπισμό, και β) σε ποιον βαθμό ενδεχόμενη μετακύλιση των μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να επηρεάσει την ισχύ των κερδών των τραπεζών.

Εκτιμά ότι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι λιγότερο πιθανό να υποστηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης για την Προεδρία, και για τον λόγο αυτό είναι πιθανή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιθανώς δεν θα έχει αυτοδυναμία, γράφει.

«Αυτό θα απαιτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει έναν συνασπισμό με ορισμένα από τα άλλα, πιο μετριοπαθή κόμματα, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και πλέον δεν έχει σκοπό να σκίσει τις συμφωνίες διάσωσης της Ελλάδας. Θα είναι απαραίτητη η περαιτέρω εξομάλυνση των πιο ριζοσπαστικών πολιτικών για να μπορέσουν τα άλλα κόμματα να έλθουν σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι το αυξημένο πολιτικό ρίσκο σημαίνει υψηλότερο κόστος και οδηγεί σε μειώσεις των τιμών-στόχων. Τέλος, η ανάλυση της τράπεζας αναφέρεται και στα θετικά αποτελέσματα των stress tests που αφορούσαν τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, αλλά όλα πλέον καθορίζονται αρκετά από τις πολιτικές εξελίξεις.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Barklays πρόωρες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ