Συνάντηση κορυφής των χωρών παραγωγών πετρελαίου - iefimerida.gr

Συνάντηση κορυφής των χωρών παραγωγών πετρελαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναντούνται σήμερα στην Βιέννη οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ σε μια από τις πιο κρίσιμες συνόδους της ιστορίας του οργανισμού.

Η διεθνής παγκόσμια κρίση έχει επηρεάσει και την αγορά του μαύρου χρυσού. Οι τιμές έπεσαν και σήμερα μετά την ανακοίνωση του Σαουδάραβα υπουργού ενεργείας ότι η χώρα του δεν προτίθεται να μειώσει την παραγωγή. Η μείωση της παραγωγής είναι το καυτό θέμα που θα απασχολήσει τις χώρες-μέλη σε αυτήν την σύνοδο.

Η Βενεζουέλα και το Ιράν υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει μείωση της παράγωγης για να αυξηθούν οι τιμές. Από την άλλη πλευρά, οι αραβικές χώρες υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήσουν την αγορά να σταθεροποιηθεί από μόνη της. Ενδιαφέρον θα έχει και η στάση της Ρωσίας που παρουσιάζει μεγάλες απώλειες αλλά πρός το παρόν εκφράζει τον σκεπτικισμό της όσον αφορά την μείωση της παραγωγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρέλαιο ΟΠΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ