Από τα σουβλάκια στη... φάβα -Τι δοκίμασαν στο Παρίσι οι δανειστές και ποιος έπεσε με τα μούτρα στο φαΐ - iefimerida.gr

Από τα σουβλάκια στη... φάβα -Τι δοκίμασαν στο Παρίσι οι δανειστές και ποιος έπεσε με τα μούτρα στο φαΐ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συζητήσεις στο Παρίσι έχουν τα καλά τους, έχουν και τα κακά τους. Οι τροϊκανοί από την πρώτη στιγμή έλεγαν πως θα τους λείψει η Αθήνα. Διότι γι' αυτούς είναι συνώνυμη με το σουβλάκι και την μπίρα.

Αυτή τη φορά αναγκάστηκαν να δεχθούν ένα διαφορετικό μενού, αλλά φαίνεται πως, παρά τις μαραθώνιες συζητήσεις, δεν πέρασαν άσχημα στο... τραπέζι.

Η... κάθετη εφόρμηση του Γκογιάλ επί της φάβας και τα λαχταριστά εδέσματα της συζύγου του Ελληνα πρέσβη

Γράφει χαρακτηριστικά ο «Βηματοδότης»:

«Δοκίμασαν, είναι αλήθεια, τα πάντα για να καλμάρουν τους σκληρούς τροϊκανούς στο Παρίσι. Τους μίλησαν με ήρεμο τρόπο, τους έδειξαν στατιστικά στοιχεία, τους παρουσίασαν τον προϋπολογισμό και το πλεόνασμα, τους άφησαν άγρυπνους (μπας και κοιμηθούν... όρθιοι), τους είπαν για το περίφημο success story, τους εξέθεσαν τον κίνδυνο της... αριστεράς διακυβέρνησης, την άνοδο των spreads, αλλά οι τροϊκανοί ήταν ανένδοτοι. Δεν υποχωρούσαν με τίποτα. Ζητούσαν (κυρίως) κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ένα κενό που δεν παραδεχόταν ότι υπάρχει η ελληνική αντιπροσωπεία. Και ξαφνικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (Τετάρτη μεσημέρι) έκανε την εμφάνιση της μία πιατέλα... φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια την οποία έφτιαξε με τα χεράκια της η κυρία Μάρω, σύζυγος του πρέσβη μας στον ΟΟΣΑ Γιώργου-Στυλιανού Πρεβελάκη (γιόρταζε κιόλας). Ο Ινδός του ΔΝΤ Ρίσι Γκογιάλ άφησε τα πάντα κατά μέρος και έκανε κάθετη εφόρμηση επί της φάβας και την ώρα που την έτρωγε έβγαζε και κάποιους ήχους επιδοκιμασίας. Αλλά δεν ήταν μόνον η φάβα. Η σύζυγος του πρέσβη είχε ετοιμάσει και... σπανακόπιτα, τυροπιτάκια, ένα κοτόπουλο κοκκινιστό και διάφορα άλλα εδέσματα τα οποία τίμησαν δεόντως οι πάντες, και οι τροϊκανοί και οι δικοί μας, που ήταν νηστικοί εδώ και ώρες».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρίσι Γκογιάλ τρόικα σουβλάκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ