Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας- Την «έκαψε» ο πρώην σύζυγος - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας- Την «έκαψε» ο πρώην σύζυγος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κα. Άννα Μάτο παραιτήθηκε από την θέση της,ως υπουργός Υγείας, λόγω των κατηγοριών του αρμόδιου δικαστή για παθητική δωροδοκία.

Η κα. Μάτο βρίσκεται σε αυτή την δυσχερή θέση εξαιτίας του γάμου της με τον Χεσούς Σεπούλδεβα, δήμαρχο ενός προαστίου της Μαδρίτης και σημαντικό στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος. Αν και χώρισαν το 2009, ο Σεπούλδεβα είναι από τους κύριους κατηγορούμενους σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται πολλά μέλη του κόμματος . Κατηγορούνται ότι εισέπρατταν χρήματα ως αμοιβή για συμβόλαια που υπέγραφαν με μεγάλες εταιρείες όταν διοικούσαν περιοχές της Ισπανίας από το 1999 ως το 2009.

Η κα. Μάτο θεωρείται ότι επωφελήθηκε των δώρων που έκαναν οι εταιρείες στον πρώην σύζυγο της όπως διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία, ακριβά δώρα και αεροπορικά εισιτήρια. Το σκάνδαλο κλονίζει την κυβέρνηση Ραχόϊ που περιμένει με αγωνία την απόφαση των δικαστών καθώς πάνω από 40 μέλη του κόμματος κατηγορούνται για διαφθορά, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ