Σοκάρει το βίντεο της δολοφονίας του 12χρονου με το ψεύτικο όπλο -Τον σκότωσε αστυνομικός - iefimerida.gr

Σοκάρει το βίντεο της δολοφονίας του 12χρονου με το ψεύτικο όπλο -Τον σκότωσε αστυνομικός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βίντεο στο οποίο καταγράφηκε το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή ενός 12χρονου έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές του Κλίβελαντ. Ο μόλις 12 ετών Ταμίρ Ράις έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, που δεν αναγνώρισαν ότι το όπλο που είχε στο χέρι του ήταν ψεύτικο.

Στο βίντεο, το παιδί φαίνεται να περπατά, με το όπλο στο χέρι κάποιες στιγμές, ενώ στη συνέχεια κάθεται σε ένα τραπέζι πικ νικ. Αμέσως μετά εμφανίζεται το περιπολικό. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ζήτησαν από τον Ταμίρ να σηκώσει τα χέρια του στον αέρα, αλλά εκείνος δεν υπάκουσε και προσπάθησε να πιάσει το όπλο του, που ήταν ψεύτικο όπως διαπιστώθηκε αργότερα.

Οι δύο αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο μετά από κλήση κατοίκου της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος ανέφερε στο τηλεφώνημα ότι το όπλο είναι κατά πάσα πιθανότητα ψεύτικο, αλλά παρόλα αυτά κάλεσε την αστυνομία καθώς- όπως ισχυρίστηκε- ο μικρός το έδειχνε στους περαστικούς και τους τρόμαζε.

Οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί- ένας που φέτος ξεκίνησε να δουλεύει και ένας με θητεία δέκα ετών στο σώμα- τέθηκαν σε διοικητική άδεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ