Ο Γιούνκερ παρουσίασε το «όραμα» των 315 δισ. ευρώ για την Ευρώπη: Σκέφτομαι τα παιδιά των σχολείων της Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Ο Γιούνκερ παρουσίασε το «όραμα» των 315 δισ. ευρώ για την Ευρώπη: Σκέφτομαι τα παιδιά των σχολείων της Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αναφορές στην Ελλάδα και τα... παιδιά της Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το «όραμα» για το πρόγραμμα επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 315 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκινώντας την ομιλία του είπε «Σκέφτομαι τα παιδιά των σχολείων της Θεσσαλονίκης που έχουν καινούργιους υπολογιστές, νοσοκομεία με νέο εξοπλισμό. Σκέφτομαι τους Γάλλους εργαζόμενους να γεμίζουν τις κάρτες στα διόδια ηλεκτρονικά, έναν ενεργειακό τομέα που θα έχει ενώσει τις αγορές και θα προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επενδύσεις που θα αυξήσουν το εμπόριο. Πιο γρήγορα κέντρα διαχείρισης πληροφοριών, συστήματα καινοτομίας και έρευνας».

Οπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, το Σχέδιο στηρίζεται σε τρεις κύριους άξονες:

τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), εγγυημένoυ με δημόσιο χρήμα, για την πραγματοποίηση πρόσθετων επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ κατά την επόμενη τριετία (2015-2017)·

την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου διαύλου έργων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα βοήθειας, ώστε οι επενδύσεις να κατευθύνονται εκεί όπου χρειάζονται περισσότερο·

τη διαμόρφωση ενός φιλόδοξου χάρτη πορείας με στόχο να γίνει η Ευρώπη πιο ελκυστική για επενδύσεις και να αρθούν τα κανονιστικά εμπόδια.

Πάντως, ελάχιστες πρωτοβουλίες της ΕΕ έχουν αμφισβητηθεί τόσο όσο το «όραμα» του Γιούνκερ, ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική από όλες τις πλευρές και κυρίως από τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ