Οχι της Τρόικα στις ελληνικές προτάσεις: Επιμένει για το δημοσιονομικό κενό και ζητάει νέα μέτρα - iefimerida.gr

Οχι της Τρόικα στις ελληνικές προτάσεις: Επιμένει για το δημοσιονομικό κενό και ζητάει νέα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νάρκη έπεσαν οι διαπραγματεύσεις της Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση στο Παρίσι με το δημοσιονομικό κενό να αποτελεί το βασικότερο κομμάτι της διαφωνίας.

Από την πλευρά της η Τρόικα επιμένει πως το έλλειμμα είναι της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ και γι αυτό ζητούν και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο νέα μέτρα.

Από την πλευρά της η Αθήνα υποβαθμίζει το δημοσιονομικό κενό σε περίπου 350 εκατ. ευρώ και θεωρεί ότι καλύπτονται χωρίς να χρειαστεί η επιβολή νέων μέτρων το 2015.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική αντιπροσωπία προσπαθεί να υποβαθμίσει τη διαφωνία και ετοιμάζει σε τεχνικό επίπεδο εναλλακτικές προτάσεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος που θα πρέπει να απασχολήσει το Eurogroup στις 8/12.

Η σημερινή δεύτερη συνεδρίαση ση Villa Said, έδρα της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ έλαβε χώρα μετά από ένα μαραθώνιο 13 ωρών χθες και σε μία ύστατη προσπάθεια προσέγγισης να κλείσει το χάσμα στο κομβικό κομμάτι του δημοσιονομικού κενού. Κάτι που όπως φαίνεται δεν προέκυψε.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επιστρέφει στην Ελλάδα το απόγευμα, καθώε είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο 1ο συνέδριο για τις Ελληνικές Εξαγωγές (Greek Exports Convention) που διοργανώνει η Τράπεζα Eurobank στο Ξενοδοχείο Intercontinental (αίθουσα Ballroom) και πηγές του ΥΠΟΙΚ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο αν η αποστολή αναχωρήσει νωρίς για Αθήνα, ο Γκίκας Χαρδούβελης να παραστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ