Μετά τις καταγγελίες των ΑΝΕΛ περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών: Ανοίγει ξανά η υπόθεση του «κουμπαρά» - iefimerida.gr

Μετά τις καταγγελίες των ΑΝΕΛ περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών: Ανοίγει ξανά η υπόθεση του «κουμπαρά»

boyli
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξανανοίγει η υπόθεση του «κουμπαρά» με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, με αφορμή τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου (τις οποίες επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος) περί απόπειρας χρηματισμού της για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η καταγγελία περί χρηματισμού έγινε χθες το βράδυ στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky.

Ως εκ τούτου, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να ερευνηθεί αν συντρέχει λόγος ανάσυρσης από το αρχείο της δικογραφίας και επανεξέτασης της υπόθεσης, την οποία έκλεισε πριν από λίγες εβδομάδες ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έκρινε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτού.

Η εισαγγελική παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:

«Προς
Τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία
Εφετών Αθηνών
------------------------------
Με αφορμή καταγγελία της Βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, τις βραδυνές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο Αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄άρθρο 43 παρ. 5 Κ.Ποιν.Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου».

Τι είχε καταγγείλει η βουλευτής των ΑΝΕΛ

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προέβη η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε ότι της πρότειναν 3 εκατ. ευρώ «δωράκι» για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ολα συνέβησαν στα στούντιο του Blue Sky, στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου, όπου ήταν καλεσμένη η βουλευτής των ΑΝΕΛ. Η κα Ξουλίδου ανέφερε ότι «"γαλάζιο" στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ της έγινε πρόταση με την οποία θα «έλυνε το οικονομικό της πρόβλημα».

«Ο συγκεκριμένος μού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα ποσά γι' αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια», επισήμανε η Σταυρούλα Ξουλίδου, ρίχνοντας ακόμη μία βόμβα. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος την ενημέρωσε πως ο Παναγιώτης Μελάς έχει «δωροδοκηθεί» για την εκλογή του Προέδρου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατονόμασε το στέλεχος της ΝΔ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος βγήκε στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου το βράδυ της Τρίτης και κατονόμασε τον άνθρωπο που προσέγγισε τη βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου ως στέλεχος της ΝΔ και της έταξε 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ονομάζεται Γιώργος Σούκουρης, είναι συνεργάτης ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ διατελεί πρόεδρος σε τοπική οργάνωση της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ