Eνας αιμοσταγής Οιδίποδας σοκάρει το παγκόσμιο κοινό -Με τον τρόπο του Σαμ Σέπαρντ [εικόνες] - iefimerida.gr

Eνας αιμοσταγής Οιδίποδας σοκάρει το παγκόσμιο κοινό -Με τον τρόπο του Σαμ Σέπαρντ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aπό τον Σοφοκλή έως τον Φρόιντ, από την αρχαία Ελλάδα έως τη σύγχρονη γυαλιστερή Καλιφόρνια, ο ιδιοφυής και πολυβραβευμένος Σαμ Σέπαρντ ακολουθεί τα ίχνη, τον μύθο, τα πολλαπλά, αλλά πάντα ματωμένα πρόσωπα του Οιδίποδα του Σοφοκλή στην παράστασή του που έκανε πρεμιέρα μόλις την Κυριακή και είναι ήδη βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ κοινού και κριτικών.

Eνας αιμοσταγής Οιδίποδας σοκάρει το παγκόσμιο κοινό -Με τον τρόπο του Σαμ Σέπαρντ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στην παράσταση «Σωματίδια τρόμου: Εκδοχές του Οιδίποδα» πρωταγωνιστεί ο σπουδαίος Ιρλανδός ηθοποιός Στίβεν Ρία που θαυμάσαμε στην ταινία «Το παιχνίδι των λυγμών». Ο Σαμ Σέπαρντ, συγγραφέας μερικών εκ των κορυφαίων αμερικανικών θεατρικών κειμένων, δημιούργησε έναν νέο ήρωα, έναν ντετέκτιβ με καπαρντίνα που ταξιδεύει στην κλασική μυθολογία και ερευνά τον μυστηριώδη φόνο ενός βασιλιά. Το συμπέρασμά του: Ο φονιάς δεν είχε συνεργό, είχε μεγάλο αριστερό πόδι και τεράστιο θυμό.

Eνας αιμοσταγής Οιδίποδας σοκάρει το παγκόσμιο κοινό -Με τον τρόπο του Σαμ Σέπαρντ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αλλωστε, οι New York Times γράφουν πως τα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αποτελούν την αρχετυπική αστυνομική ιστορία και αποτελούν από μόνα τους μια κατηγορία ανάλυσης της ψυχολογίας που έχουν οι γιοι -ή, αλλιώς, τα αγόρια της μαμάς!

Eνας αιμοσταγής Οιδίποδας σοκάρει το παγκόσμιο κοινό -Με τον τρόπο του Σαμ Σέπαρντ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο ντέντεκτιβ του Σέπαρντ χρησιμοποιεί μέχρι και τεχνικές ανάλυσης DNA στην έρευνά του στα βάθη και στα άδυτα του βασιλείου του Οιδίποδα που κατέρρευσε. O Σέπαρντ φαίνεται να περνάει ιδανικά καθώς σκέπτεται τη φύση της τραγωδίας, την αξία της αυτογνωσίας και την επιμονή του μύθου στη συλλογική μας μνήμη.

Eνας αιμοσταγής Οιδίποδας σοκάρει το παγκόσμιο κοινό -Με τον τρόπο του Σαμ Σέπαρντ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

O Σέπαρντ μοιάζει να κάνει ιδανικούς αυτοσχεδιασμούς τζαζ πάνω στην αρχαία τραγωδία, ένα τζαμάρισμα με γνώση και τόλμη που συναρπάζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ