Πώς οι τζιχαντιστές προσελκύουν γυναίκες από τη Δύση -Γιατί προτιμούν τις... Γαλλίδες - iefimerida.gr

Πώς οι τζιχαντιστές προσελκύουν γυναίκες από τη Δύση -Γιατί προτιμούν τις... Γαλλίδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα αυτάρκες κράτος με ισλαμική καθεστωτική δομή θέλουν να ιδρύσουν οι μαχητές του Ισλάμ στην Συρία και το Βόρειο Ιράκ.

Το ενδιαφέρον προσέλκυσης στρέφεται τόσο σε άντρες που θα θυσιάζουν τη ζωή τους για την υπεράσπιση του Ισλάμ, όσο και σε γυναίκες που θα προσφέρουν φροντίδα και υποστήριξη στο σπίτι. Σκοπός των τζιχαντιστών είναι η υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής, όχι μόνο επικεντρωμένο στον πόλεμο.

Το Ισλαμικό κράτος έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλές μουσουλμάνες που ζουν στη Δύση και να μεταφερθούν στη Συρία με σκοπό να υπηρετήσουν τους άντρες τους.

Μέσω ισλαμικών ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων γίνεται η προσέγγιση των γυναικών στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ με βίντεο γίνεται η εκπαίδευση για χειρισμό των όπλων και η προτροπή να μάθουν τις οικιακές εργασίες, όπως μαγείρεμα και ράψιμο, από τις μητέρες τους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα συζυγικά τους καθήκοντα.

Μεγάλος είναι ο αριθμός νεαρών κοριτσιών που οικειοθελώς φεύγουν από τα σπίτια τους και μεταβαίνουν στη Συρία για να υπηρετήσουν το Ισλάμ, χωρίς να προειδοποιήσουν την οικογένειά τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κοριτσιών, που συλλαμβάνονται σε αεροδρόμια κατά την απόπειρα τους να φύγουν στη Συρία. Τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, 3 κορίτσια από τις Ηνωμένες Πολιτείες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν πίσω στην χώρα τους, ενώ 19χρονη από το Ντένβερ που αποπειράθηκε το ίδιο, αναμένει τη δίκη της.

Γιατί οι Γαλλίδες έχουν... ζήτηση

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν μεταβεί στη Συρία για την υποστήριξη του Ισλάμ, προέρχονται από τη Γαλλία, φαινόμενο που οφείλεται κυρίως στην συμμετοχή ξένων μαχητών από τη Γαλλόφωνη Τυνησία, οι οποίοι ψάχνουν γαλλόφωνες συζύγους.

Πώς οι τζιχαντιστές προσελκύουν γυναίκες από τη Δύση -Γιατί προτιμούν τις... Γαλλίδες | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Tζιχαντιστές γάμος γυναίκες Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ