Τα επόμενα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα -Το βάρος στην εξωτερική πολιτική - iefimerida.gr

Τα επόμενα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα -Το βάρος στην εξωτερική πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία σημαντικά «ραντεβού» εκτός συνόρων περιλαμβάνει η ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επόμενο διάστημα.

Με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να τίθενται στο επίκεντρο, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει βαλίτσες για Κύπρο, Αλβανία και Σερβία. Πρώτος σταθμός, η Μεγαλόνησος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στην Κύπρο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας και αρχηγούς κομμάτων. Δεδομένη θεωρείται η πλήρης στήριξη εκ μέρους του επί των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αναμένεται να αφήσει αιχμές κατά της τουρκικής προκλητικότητας.

Από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τα Τίρανα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει κατά την επιστροφή από τα Τίρανα να πραγματοποιήσουν οδοιπορικό στους Αγίους Σαράντα, με στόχο να έρθουν σε επαφή με την ελληνική μειονότητα της περιοχής.

Στις 8 ή 9 του μηνός θα μεταβεί στο Βελιγράδι, αφού βεβαίως θα έχει προηγηθεί ένα μικρό «διάλειμμα» στην Αθήνα, δεδομένου ότι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού.

Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στη σερβική πρωτεύουσα και, όπως σημειώνει στέλεχος από τον τομέα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει σειρά επαφών σε υψηλό επίπεδο: με τον Πρόεδρο της χώρας Τόμισλαβ Νίκολιτς, την πρόεδρο του τοπικού κοινοβουλίου Μάγια Γκόικοβιτς, τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, αλλά και με την Επιτροπή Ελληνοσερβικής Φιλίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις γειτονικές βαλκανικές χώρες εντάσσονται στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που προωθεί η Κουμουνδούρου, θέλοντας, όπως τονίζεται, να αναδείξει «μια σειρά από κοινά ζητήματα και συμφέροντα που διατηρεί η χώρα μας με τους γείτονες για θέματα ενεργειακά, οικολογικά, εμπορικά κ.ά.», τα οποία και αναμένεται να αποτελέσουν βασικά σημεία συζήτησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ