Το DNA του Ναπολέοντα σε... ρολόγια -Ελβετική εταιρεία τοποθετεί τούφες από τα μαλλιά του αυτοκράτορα - iefimerida.gr

Το DNA του Ναπολέοντα σε... ρολόγια -Ελβετική εταιρεία τοποθετεί τούφες από τα μαλλιά του αυτοκράτορα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θα υπάρχει το DNA του Ναπολέοντα στα ρολόγια μας» διαβεβαιώνει ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας. Η DeWitt, θα κυκλοφορήσει έναν περιορισμένο αριθμό ρολογιών, τα οποία θα είναι διακοσμημένα με μικροσκοπικά κομμάτια από τα μαλλιά του αυτοκράτορα, που απέκτησε σε μια δημοπρασία αυτόν τον μήνα.

Οι τούφες του μεγάλου Ναπολέοντα, θα είναι ορατά μόνο με τη βοήθεια μικροσκοπίου και κάθε κομμάτι θα τοποθετηθεί κάτω από το τζάμι του ρολογιού, πάνω από την φωτογραφία του αυτοκράτορα.

Η πρώτη επεξεργασία αυτού του τύπου, που πραγματοποιήθηκε με χειρουργική ακρίβεια, έλαβε χώρα σήμερα παρουσία ενός πιστοποιημένου δικαστικού επιμελητή στην εταιρεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

H Dewitt που κατασκευάζει περίπου 1.500 ρολόγια κάθε χρόνο και στην οποία εργάζονται 60 άνθρωποι, αναμένεται να κατασκευάσει μία περιορισμένη σειρά 400 - 500 ρολογιών διακοσμημένων με το DNA του Ναπολέοντα, με την τιμή τους να ανέρχεται σε τουλάχιστον €8.000.

«Ο Ναπολέων αποτελούσε αντικείμενο λατρείας ήδη κατά τη διάρκεια της ζωής του, όταν έκοβε τα μαλλιά του, θαυμαστές του τα μάζευαν για να τα διατηρήσουν» δήλωσε στη Γενεύη, η Βιβιάν ντε Βιτ, ο σύζυγος της οποίας είναι απευθείας απόγονος του Ζερόμ Ναπολεόν (1784-1860), του νεώτερου αδελφού του Ναπολέοντα.

Οι τρίχες αυτές προέρχονται από δύο τούφες που απέκτησε τον περασμένο Νοέμβριο η ντε Βιτ σε μια δημοπρασία της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έναντι τιμήματος €16.750 και €12.880 ευρώ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ