Το πιάνο από την «Καζαμπλάνκα» έγραψε ιστορία σε δημοπρασία [εικόνα&βίντεο] - iefimerida.gr

Το πιάνο από την «Καζαμπλάνκα» έγραψε ιστορία σε δημοπρασία [εικόνα&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παίξ'το Σαμ, για χάρη των παλιών καιρών». Είναι μία από τις αξέχαστες σκηνές της ταινίες «Καζαμπλάνκα», όταν η Ιλσα ζητά από τον Σαμ να παίξει για μία ακόμη φορά το «As Time Goes By» στο πιάνο που αφού πέρασε στην κινηματογραφική ιστορία, έκανε κάτι ανάλογο και σε δημοπρασία τη Δευτέρα.

Το συγκεκριμένο πιάνο, πουλήθηκε για 3,4 εκατομμύρια δολάρια. Είναι εκείνο το πιάνο δίπλα στο οποίο έκατσε η Ινγκριντ Μπέργκμαν, στη συγκεκριμένη σκηνή, ζητώντας από τον τζαζίστα Ντούλεϊ Γουίλσον να της παίξει άλλη μία φορά το «As Time Goes By».

Παρότι πρόκειται για ένα μικροσκοπικό πιάνο- έχει 30 πλήκτρα λιγότερα από ένα κανονικό- αυτό δεν μείωσε την αξία του. Αλλωστε, είναι εκεί που ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ έκρυψε τα έγγραφα που χρειαζόταν για να διαφύγει από το Μαρόκο στην περίφημη ταινία. Μάλιστα, και αυτά πουλήθηκαν στη δημοπρασία, ξεχωριστά, για 118.750 δολάρια.

Το πιάνο από την «Καζαμπλάνκα» έγραψε ιστορία σε δημοπρασία  [εικόνα&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ