Χαρδούβελης από Παρίσι: Ηρθαμε να κλείσουμε το βιβλίο - iefimerida.gr

Χαρδούβελης από Παρίσι: Ηρθαμε να κλείσουμε το βιβλίο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη είναι η διαπραγμάτευση της Τρόικα με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, στο Παρίσι. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε προσερχόμενος πως ««ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο».

«Η συζήτηση προχωρά αναλυτικά και διεξοδικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς» σημείωναν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συζήτηση προβλέπεται να συνεχιστεί ως αργά το βράδυ και να επεκταθεί στα υπόλοιπα θέματα της αξιολόγησης, από νωρίς αύριο το πρωί.

Κρατώντας χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πριν την συνάντηση πως «έχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε».

Χαρδούβελης από Παρίσι: Ηρθαμε να κλείσουμε το βιβλίο  | iefimerida.gr 0

Για να σπάσει τον πάγο, ο Γκ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε στον χώρο όπου γίνεται η κρίσιμη συνάντηση, τα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ. «Η συνάντηση διεξάγεται σε έναν ελληνικό χώρο. Είναι ένας τρόπος για να συναντήσουμε εδώ όλες τις πλευρές» είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα υπάρξει σύγκλιση» και πρόσθεσε: «Τα θέματα είναι διάφορα, σκοπός είναι να συνεχισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με δημοσιονομική πειθαρχία και επιπλέον διαρθρωτικές αλλαγές παράλληλα με δημοσιονομική εξυγίανση και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις».

Ως προς το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η Τρόικα υπολογίζει σε 2,5 δισ. ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών αρκέστηκε να απαντήσει: «Αυτό θα κλείσει, θα το συζητήσουμε».

Χαρδούβελης από Παρίσι: Ηρθαμε να κλείσουμε το βιβλίο  | iefimerida.gr 1

Μαζί με τον κ. Χαρδούβελη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται από ελληνικής πλευράς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζάριδης, Σταύρος Παπασταύρου ενώ το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ