Η ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προβληματική λειτουργία των νοσοκομείων - iefimerida.gr

Η ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προβληματική λειτουργία των νοσοκομείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κ. Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της ΕΝΙΘ, καταγγέλλει την έλλειψη προσωπικού και υλικών καθώς και την απαξίωση των υποδομών υγείας.

Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ιατρικά λάθη και την ταλαιπωρία του ασθενών που, στις εφημερίες των νοσοκομείων, φτάνουν να περιμένουν μέχρι και 6 ώρες για μια εξέταση. Ο κ. Πλωμαρίτης αναφέρει ως χαρακτηριστικά παραδείγματα :

Την καρδιολογική κλινική του Παπαγεωργίου, που θεωρείται νοσοκομείο-στολίδι για τη Θεσσαλονίκη, η οποία διαθέτει 40 κλίνες και την επομένη της γενικής εφημερίας είχε 120 ασθενείς διασκορπισμένους σε διάφορες κλινικές, με μόνο τέσσερις ειδικούς γιατρούς και οκτώ ειδικευόμενους,
Το Ιπποκράτειο όπου οι αναισθησιολόγοι βγάζουν πρόγραμμα εφημεριών μόνο μέχρι τις 20 του μήνα και τις υπόλοιπες δέκα ημέρες δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι για την κάλυψη των αναγκών. Την ουρολογική κλινική του Ιπποκράτειου όπου η αναμονή για χειρουργείο καρκίνου του προστάτη είναι έξι μήνες,
Την παθολογική κλινική του Αγίου Δημητρίου που λειτουργεί μόνο με τρεις ειδικούς γιατρούς που πρέπει να καλύψουν οκτώ εφημερίες τον μήνα,
Την παθολογική κλινική του νοσοκομείου Άγιος Παύλος που λειτουργεί με “δανεικούς” γιατρούς. Την ουρολογική του ιδίου νοσοκομείου που λειτουργεί με έναν ειδικό που θα συνταξιοδοτηθεί στο τέλος του χρόνου και έναν επικουρικό που σε εννέα μήνες θα λήξει η σύμβασή του. Τις εξορμήσεις αιμοδοσίας του ιδίου νοσοκομείου που δεν μπορούν να γίνουν λόγω έλλειψης στελέχωσης.
Την παθολογική του Γεννηματάς που λειτουργεί με τέσσερις γιατρούς.

Ο κ. Πλωμαρίτης ανακοίνωσε την πρόθεση του να χρησιμοπιήσει και δικαστικά μέσα για να ευαισθητοποιησει την πολιτεία :«Η ΕΝΙΘ θα στείλει εξώδικο στον προϊστάμενο της εισαγγελίας για να τον καταστήσει κοινωνό στα προβλήματα των νοσοκομείων , και ότι θα καλέσει τους πολίτες στο χώρο των δικαστηρίων για να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ