Με ανταλλαγή πυρών κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Με ανταλλαγή πυρών κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015.

Η συζήτηση διεξάγεται χωρίς την παρουσία του οικονομικού επιτελείου, που βρίσκεται στο Παρίσι, και την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος στην ομιλία του τόνισε ότι η συζήτηση του Προϋπολογισμού εξελίσσεται σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας. «Η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία και αυτή η επιτυχία είναι έργο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των δυνάμεων που συμμετείχαν ή συμμετέχουν στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών», είπε.

«Οι κυβερνήσεις του πρωθυπουργού και το ΠΑΣΟΚ τόλμησαν και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της ακινησίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λυκουρέντζος εκτόξευσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, αναφέροντας πως αυτοί που λένε ότι δεν κυβέρνησαν τη χώρα κυβέρνησαν από το πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Δίνοντας το πολιτικό στίγμα των κινήσεων της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι η πολιτική σταθερότητα, η συνέχιση της δημοσιονομικής πολιτικής, η μείωση του χρέους και η συνέχιση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων είναι οι πολιτικές που πρέπει να συνεχιστούν για να κάνουν τη χώρα μας ισότιμη με τις ευρωπαϊκές οικονομίες.


Τσακαλώτος: Έχουμε μπει στην παγίδα του χρέους

«Αυτή τη στιγμή αρχίζουν οι συζητήσεις στο Παρίσι και το καλύτερο που προσδοκάται είναι αυτή η πιστοληπτική γραμμή, για να μας βοηθήσει -αν έχουμε κρίση- να έχουμε μια καβάτζα και τα λεφτά του ΤΧΣ να μην τα ξοδέψουμε, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν έχεις ανάπτυξη δημιουργούνται και άλλα "κόκκινα" δάνεια. Έχουμε μπει στην παγίδα του χρέους», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι παράνοια να μη χρησιμοποιούμε τα λεφτά του ΤΧΣ και να τα βάζουμε στην μπάντα μήπως υπάρξει κρίση. Δεν θέλω να το πιστέψω ότι δεν χρησιμοποιείτε αυτά τα χρήματα για να βοηθήσετε την οικονομία με τη λογική ότι θα διευκόλυνε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε συναίνεση για το χρέος, γιατί εμείς θέλουμε να υπάρχει λύση, γιατί δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μειώσεις μισθών και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Η Ελλάδα και η Ευρώπη χρειάζονται ένα σοκ. Είναι λάθος να λέτε ότι η πολιτική σταθερότητα θα φέρει επενδύσεις. Δεν τις έφερε τόσο καιρό. Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ένας άλλος δρόμος που αρχίζει με την κοινωνική κρίση που καταλαβαίνει ότι τώρα πρέπει να παρέμβουμε στην οικονομία και έτσι να πάμε στο επόμενο βήμα και να μιλήσουμε για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη δίνει την αίσθηση του επείγοντος, ότι αντιμετωπίζουμε τώρα την ανθρωπιστική κρίση και χρησιμοποιούμε τα όπλα που έχουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή προϋπολογισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ