Η γραμμή της κυβέρνησης για το «τελευταίο τανγκό στο Παρίσι» με την Τρόικα - iefimerida.gr

Η γραμμή της κυβέρνησης για το «τελευταίο τανγκό στο Παρίσι» με την Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολιτική απόφαση από τους «27» πηγαίνει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση της Τρίτης με την τρόικα, χωρίς να αναγκαστεί να πάρει μέτρα ενοχλητικά για τους πολίτες. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και το οικονομικό επιτελείο στο μέγαρο του Μαξίμου που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ενόψει της διήμερης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα τα οποία είναι ενοχλητικά για τους πολίτες. Δεν μιλάμε για δημοσιονομικά μέτρα ή για μέτρα στο ασφαλιστικό που είναι πέραν της υφιστάμενης νομοθεσίας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Τρόικα μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου «ή εν πάση περιπτώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς». Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «μπορεί να υπάρξουν τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα καθοριστούν μετά αλλά πολιτική απόφαση θα ληφθεί πριν. Αυτό νομίζω ότι είναι κοινώς αντιληπτό και αποδεκτό».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο». Παραδέχθηκε ότι «οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες αλλά και ότι θα βρεθεί μια λύση πριν προκύψουν ανάγκες και πάντως σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».
Μιλώντας για την αυριανή συνάντηση στο Παρίσι, είπε πως «είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, που δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας».

Μετά την διευρυμένη σύσκεψη, ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε και τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης θα μεταβεί στο Παρίσι. Σε δηλώσεις του, ο κ. Σκρέκας είπε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση 897 αδειών λειτουργίας σε αντίστοιχα επαγγέλματα. «Με αυτόν τον τρόπο άρουμε διοικητικά και γραφειοκρατικά βάρη τα οποία εμπόδιζαν την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα τη νέα επιχειρηματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ