Συλλήψεις για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με καθολικούς ιερείς στην Ισπανία - iefimerida.gr

Συλλήψεις για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με καθολικούς ιερείς στην Ισπανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στην Ισπανία με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τρεις καθολικούς ιερείς και έναν πολίτη, οι οποίοι έχουν συλληφθεί.

Στο θύμα μάλιστα τηλεφώνησε προσωπικά ο Πάπας Φραγκίσκος για να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της Εκκλησίας. Η έρευνα για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στη επαρχία της Γρανάδας στα νότια της Ισπανίας, ξεκίνησε «πριν από λίγο καιρό» όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ, επιβεβαιώνοντας τις τέσσερις συλλήψεις, χωρίς όμως να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες καθώς η υπόθεση είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Γρανάδας Φρανσίσκο Χαβιέ Μαρτίνεθ απάλλαξε από τα καθήκοντά τους την περασμένη εβδομάδα αρκετούς κληρικούς αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο με αφορμή το γράμμα ενός πολίτη προς τον Πάπα Φραγκίσκο, με το οποίο εξηγούσε στον ποντίφικα ότι είχε κακοποιηθεί όταν ήταν παπαδοπαίδι. Ο ποντίφικας τον περασμένο Αύγουστο κάλεσε τηλεφωνικά και μίλησε προσωπικά με το θύμα ζητώντας του συγγνώμη εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σύμφωνα με τον ισπανικό ιστότοπο για θρησκευτικές υποθέσεις «Religious Digital».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ