Οι Σουηδοί ψάχνουν μια λέξη για να ορίσουν την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση - iefimerida.gr

Οι Σουηδοί ψάχνουν μια λέξη για να ορίσουν την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η δραστηριότητα την οποία πολλοί θεωρούν αποκλειστικά ανδρική, παραμένει ταμπού σε πολλές χώρες όταν αφορά τις γυναίκες. Μια σουηδική οργάνωση προσπαθεί να βρει μια λέξη της καθημερινής γλώσσας για να την ορίσει.


Τα σουηδικά είναι μια πολύ πλούσια γλώσσα. Για παράδειγμα η λέξη «bortsupen» σημαίνει «τον έχασε γιατί είχα πιεί πολύ». Αντίθετα, δεν έχει καμία λέξη για να ορίσει την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση. Η οργάνωση RFSU, η οποία «ενθαρρύνει τον ανοιχτό και θετικό διάλογο για τις σχέσεις των ζευγαριών και την σεξουαλικότητά τους» αποφάσισε να ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία.
«Πολύ πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια αντίστοιχη λέξη για την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση» αναφέρει το δελτίο τύπου.
Η Σουηδία είναι γνωστή για τον σεβασμό της στην ιστότητα ανδρών-γυναικών και για το ελεύθερο πνεύμα της απέναντι στα ζητήματα σεξουαλικότητας. Τον Οκτώβριο μια κατάταξη του Forum economique mondial τοποθετούσε τη Σουηδία στην 4η θέση για τα θέματα αυτά, παρά το γεγονός ότι η διαφορά μισθών εξακολουθεί να υπάρχει.
Η εν λόγω δραστηριότητα δεν είναι ταμπού μόνο στη Σουηδία. Η βρετανική Telegraph εξηγούσε πρόσφατα ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι συζητήσεις αφορούν τα sex toys, την αυτοϊκανοποίηση και την σεξουαλικότητα αλλά μόνο από την ανδρική πλευρά.
Στη Γαλλία η οργάνωση Inrocks δημοσιοποίησαν τον περασμένο Αύγουστο τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το θέμα. «Το 2012, το 68% των γυναικών ομολογεί ότι αυτοϊκανοποιείται τακτικά, ενώ το 1970 αυτό το ποσοστό ήταν στο 19%» αναφέρει στην έρευνα ο σεξολόγος Φιλίπ Μπρενό.
Στην Σουηδία η εκστρατεία έφερε αποτελέσματα. Πάνω από 1.000 προτάσεις ονομασίας στάλθηκαν στην οργάνωση. Από αυτές επελέγησαν οι 30 και οι Σουηδοί θα πρέπει να καταλήξουν σε μία ως τις 30 Νοεμβρίου.


Στη φωτογραφία ο πίνακας «Η Αφροδίτη αποκοιμήθηκε» του Giorgione (λεπτομέρεια, 1510) Wikimedia CC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σουηδία γυναικεία αυτοικανοποίηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ