Ρήγας: Ο Παπανδρέου δημιουργεί πρόβλημα -Κάποιοι ψάχνουν ρεβάνς - iefimerida.gr

Ρήγας: Ο Παπανδρέου δημιουργεί πρόβλημα -Κάποιοι ψάχνουν ρεβάνς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναντίον των κινήσεων του Γιώργου Παπανδρέου εντός του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας.

Έκανε λόγο για προβλήματα που δημιουργεί ο κ. Παπανδρέου, αλλά και για πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην απαντήσει με διαγραφές. Επιπλέον, είπε με νόημα πως κάποιοι επιδιώκουν τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, άρα θα πρέπει να πάρουν πάνω τους και την ευθύνη.

Οποιος αποφασίσει από μόνος του να φύγει από το ΠΑΣΟΚ, με γεια του και χαρά του!

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Προφανώς δημιουργεί πρόβλημα η στάση του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν ξέρω τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος παραμένει μέλος της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως έχει την ευθύνη της περιφρούρησης της κυβερνητικής σταθερότητας και διασφάλισης της ομαλής πορείας της χώρας. Η ψήφιση των νομοσχεδίων και των μέτρων της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους βουλευτές. Κανείς από την Kοινοβουλευτική Oμάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να ψηφίσει κάτι που δεν θεωρεί σωστό. Από εκεί και πέρα, η στάση του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση δεν είναι ουδέτερη».

Επίσης αναφέρθηκε στον κίνδυνο της εσωστρέφειας, ως αποτέλεσμα της εσωκομματικής αναταραχής: «Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς τώρα είναι ότι και η κυβέρνηση και η χώρα χρειάζονται ηρεμία, και το Κίνημα επίσης, για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση. Όταν δημιουργείς προβλήματα που σε επαναφέρουν στην εσωστρέφεια, θα σας πω κάτι χαρακτηριστικό: Μιλήσαμε προηγουμένως για την ανάγκη των διαπραγματεύσεων και της χώρας, για να πατάει σταθερά στα πόδια της. Φαντάζεστε να μπούμε σε μια διαδικασία εσωστρέφειας, η οποία θα αρχίσει και θα έχει αντικείμενο την επίλυση ιστορικών διαφορών και γεγονότων και διαλεύκανσής τους, που έγιναν πριν από τρία χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ έχει την ανάγκη διεύρυνσης και υπέρβασης αυτών και όχι την εσωστρέφεια; Τη ρεβάνς που δεν πρέπει να πάρει κάποιος; Μέσα στις προθέσεις ορισμένων -και δεν εννοώ κατ’ ανάγκην τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου- βεβαίως υπάρχει και θέμα ρεβάνς».

Παράλληλα μίλησε για τις προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο, ο οποίος έχει εκλεγεί από τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες. Έχει κάνει Συνέδριο, το οποίο έχει πάρει αποφάσεις για την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Επομένως, όποιος θέλει να βάλει τέτοια ζητήματα δεν έχει αυτογνωσία, ούτε έχει κατανοήσει την κρισιμότητα των στιγμών. Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει και θα είναι ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατικής Παράταξης. Θα κάνουμε ό,τι έχουμε αποφασίσει, διότι αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στη χώρα και τη Δημοκρατική Παράταξη και δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από τις αποφάσεις αυτές.

Όσον αφορά στις διαγραφές, δεν ήταν ποτέ μέσα στις προθέσεις του (κ. Βενιζέλου). Αντίθετα, άλλοι, στο παρελθόν, έχουν προχωρήσει σε διαγραφές. Μέσα στις προθέσεις Βενιζέλου δεν είναι οι διαγραφές. Όποιος, βέβαια, αποφασίσει από μόνος του να φύγει από το ΠΑΣΟΚ, με γεια του και χαρά του! Εμείς, δεν θα τον εμποδίσουμε να το κάνει. Η διάσπαση προφανώς δεν θα προέλθει από πλευράς της επίσημης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αν την επιδιώξουν κάποιοι, προφανώς θα αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαγραφές θα κάνει ούτε τη διάσπαση θα ευνοήσει».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ