Ανησυχία στη Ρωσία εξαιτίας των οικονομικών κυρώσεων - iefimerida.gr

Ανησυχία στη Ρωσία εξαιτίας των οικονομικών κυρώσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Άντον Σιλουάνοφ ανακοίνωσε το πόσο των οικονομικών απωλειών της χώρας εξαιτίας των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλλει η διεθνής κοινότητα.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία, εξαιτίας της εμπλοκής της στον εμφύλιο της Ουκρανίας, αρχίζουν να της κοστίζουν ακριβά. Η Ρωσία κατηγορεί την Δύση ότι με αυτό τον τρόπο εμποδίζει την πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς οικονομικές αγορές και στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, η Ρωσία χάνει 32 δις ετησίως.

Την οικονομική δυσκολία της ρωσικής κυβέρνησης επιδεινώνει και η μείωση της τιμής των καυσίμων που ζημιώνει τους Ρώσους κατά 90 δις ευρώ. Οι απώλειες είναι σημαντικές, γεγονός που ώθησε τον Ρωσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να δηλώσει ότι « Η δύση με τις κυρώσεις της επιδιώκει μια αλλαγή καθεστώτος στην Ρωσία. Θέλουν, με τον οικονομικό αποκλεισμό, να κάνουν τον κόσμο να ξεσηκωθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Ευρωπαϊκή Ένωση κυρώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ