Κωνσταντινόπουλος: Το κόστος της ενέργειας «καίει» τη βιομηχανία - iefimerida.gr

Κωνσταντινόπουλος: Το κόστος της ενέργειας «καίει» τη βιομηχανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ελληνικές βιομηχανίες υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ευρωπαϊκές εξαιτίας των υψηλών δαπανών για ρεύμα και φυσικό αέριο. Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η Συντονιστική Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική μετά από αρκετές συνεδριάσεις, τις οποίες συντόνιζε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, πρότεινε και το υπουργείο Ανάπτυξης αποδέχτηκε σειρά μέτρων που θα πρέπει να προωθήσουν τα αρμόδια υπουργεία, η υλοποίηση των οποίων καθίσταται υψίστης εθνικής σημασίας, και μόνον με αυτά θα γίνει εφικτή η αναστροφή της δεινής θέσης στην οποία έχει βρεθεί η ελληνική μεταποίηση, και κυρίως η ενεργοβόρος βιομηχανία.

Οπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «η ελληνική βιομηχανία έχει σημαντικά υψηλότερο ενεργειακό κόστος σε σύγκριση με τις αντίστοιχες βιομηχανίες των ανταγωνιστριών της στις ευρωπαϊκές χώρες.Ειδικά δε για την ηλεκτρική ενέργεια, και σε αντίθεση με τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίζουν η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πραγματικότητα είναι τελικά ότι, λόγω των εκπτώσεων και της στοχευμένης πολιτικής αντιστάθμισης και μείωσης του κόστους που εφαρμόζουν οι χώρες αυτές, αλλά και περαιτέρω λόγω εμπιστευτικών διμερών συμφωνιών μεταξύ των προμηθευτών και των βιομηχανικών καταναλωτών, οι βιομηχανίες των χωρών αυτών έχουν ιδιαίτερα μειωμένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας». «Αποτέλεσμα των ανωτέρω» σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας, «είναι οι βιομηχανίες των έτερων ευρωπαϊκών χωρών να καθίστανται ανταγωνιστικότερες και να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των ελληνικών βιομηχανιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ