Νέα δεδομένα στον «καβγά» κυβέρνησης-Τρόικα: Ολα γίνονται για το Ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Νέα δεδομένα στον «καβγά» κυβέρνησης-Τρόικα: Ολα γίνονται για το Ασφαλιστικό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και οι πολίτες, καθώς οι εμμονές της Τρόικα με το δημοσιονομικό κενό αποδεικνύονται για ακόμα μία φορά προσχηματικές, αφού, όπως παραδέχονται πλέον στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ο «καβγάς» γίνεται στην πραγματικότητα για το Ασφαλιστικό.

Λίγες μόλις ώρες μετά την οριστικοποίηση της νέας συνάντησης επί γαλλικού εδάφους, από το οικονομικό επιτελείο σημειώνουν ότι έχει γίνει πια φανερό πως η ανεξήγητη έως χθες στάση των δανειστών έναντι των ελληνικών θέσεων για τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού δεν έχει στην πραγματικότητα ως στόχο τα δημοσιονομικά, αλλά το Ασφαλιστικό, και συγκεκριμένα το ύψος των συντάξεων και τα όρια ηλικίας.

Μετά την αποκάλυψη των προηγούμενων ημερών ότι, μεταξύ άλλων, η Τρόικα ζητά μείωση των συντελεστών με βάση τους οποίους θα υπολογίζεται από το 2015 η αποκαλούμενη αναλογική σύνταξη -κάτι που συνεπάγεται μείωση των κύριων συντάξεων έως 20%- αποδεικνύεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «στύλωσαν» τα πόδια για το δημοσιονομικό κενό επιδιώκοντας στην πραγματικότητα νέα ανατροπή στο Ασφαλιστικό.

Τα ίδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπενθυμίζουν με νόημα ότι ανάλογη «μανούρα» είχε γίνει στη μαραθώνια διαπραγμάτευση του 2013, που ξεκίνησε ως «κόμπλα» για τις ενδεχόμενες δημοσιονομικές αποκλίσεις αλλά κατέληξε στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια και στην κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ