Χειροπέδες σε δύο ομογενείς για την αιματηρή ληστεία στην Πεντέλη - iefimerida.gr

Χειροπέδες σε δύο ομογενείς για την αιματηρή ληστεία στην Πεντέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, η απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ληστεία σε βάρος 60χρονου δικηγόρου, στις 3 Νοεμβρίου στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι δύο ομογενείς από το Καζακστάν, ηλικίας 27 και 29 ετών, σεσημασμένοι για ληστείες, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το πρωί στην περιοχή των Αχαρνών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες το πρωί της 3ης Νοεμβρίου μετέβησαν στην Πεντέλη, έξω από το σπίτι του 60χρονου δικηγόρου και την ώρα που έβγαινε τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών και τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει τσάντα, που περιείχε 30.000 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα.

Στη συνέχεια ο 29χρονος πυροβόλησε με το πιστόλι που κρατούσε τον 60χρονο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο μάγουλο και διέφυγε με τον συνεργό του. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο στιλέτο και μια σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων ατόμων στην επίθεση εναντίον του δικηγόρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ