Επτά ώρες σε σκοτεινό θάλαμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Επτά ώρες σε σκοτεινό θάλαμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το περσινό και εναρκτήριο Temps Zero Athens, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων συνεχίζει να αναζητά βιώσιμους και δημιουργικούς τρόπους που επιτρέπουν σε νέους φωτογράφους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συνδιαλέγονται. Και επανέρχεται στις 6 Δεκεμβρίου με το Coil Project.

Επτά ώρες σε σκοτεινό θάλαμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, ιδρυτής του online περιοδικού Coil Magazine, επιμελείται έναν κύκλο προβολών και φωτογραφικών slideshows βασισμένο στις αναζητήσεις ανερχόμενων και καταξιωμένων φωτογράφων από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ιαπωνία. Χωρίς να ανήκουν σε μία Σχολή ή να κατατάσσονται σ’ ένα αναγνωρισμένο ρεύμα, οι δουλειές αυτές, από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία, από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τη Φινλανδία, μοιράζουν μια συμβολική, ποιητική και κοινωνική προσέγγιση του φωτογραφικού μέσου και φανερώνουν εκπληκτικά σημεία συνάντησης, κοινές ανησυχίες (προβληματική σύνδεση του ατόμου με το συλλογικό, απόδοση της υπόκωφης βίας που διατρέχει τις σύγχρονες κοινωνίες, διείσδυση του ονειρικού στοιχείου στην περιγραφή της πόλης, δημιουργία μιας φωτογραφικής γλώσσας που δεν κινητοποιεί μόνο το βλέμμα αλλά και τη μνήμη του θεατή...), κοινές αναφορές (Michael Ackerman, Jacob Aue Sobol, Adam Cohen…), κοινές τεχνοτροπίες (πάντρεμα της αναλογικής και της ψηφιακής τεχνολογίας, οπτικοακουστικοί πειραματισμοί...). Σε καθεμία από αυτές τις δουλειές, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να περιγράψει με οπτικά μέσα τη δική του μοναδική ιστορία-περιπέτεια.

Επτά ώρες σε σκοτεινό θάλαμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο project: ο εμβληματικός σουηδός φωτογράφος Anders Petersen («φωτογράφος της χρονιάς» στις Διεθνείς Συναντήσεις της Φωτογραφίας της Arles το 2003), ο γάλλος φωτογράφος Stéphane Charpentier, η διεθνής κολεκτίβα ΑΜ (Αγγλία, Ιαπωνία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία), ο ανερχόμενος Gaël Bonnefon, οι φωτογράφοι του πρακτορείου Prospekt Agency (Scott Typaldos, Igor Posner), κ.α.

Επτά ώρες σε σκοτεινό θάλαμο [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα στις 6 Δεκεμβρίου, ο χώρος του ΚΕΤ θα μετατραπεί σ’ ένα σκοτεινό θάλαμο. Οι θεατές θα εισέρχονται και θα αποχωρούν την ώρα που το επιθυμούν. Πολύ περισσότερο από μια έκθεση, πρόκειται για μια εικαστική και ηχητική in situ εγκατάσταση.

Επτά ώρες σε σκοτεινό θάλαμο [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Παντρεύοντας τη φωτογραφική τέχνη με τη μουσική και τον ήχο, κάθε slideshow θα προβληθεί με μια ειδική ηχητική ή μουσική επένδυση.


Ο κύκλος θα συμπληρωθεί στις 21:30 με μια οπτικοακουστική live performance του μουσικού Νίκου Βελιώτη (In Trance 95, Οι ανάσες των Λύκων, Cello Powder, Mohammad...), βασισμένη στην αλληλεπίδραση εικόνας - ήχου.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Αnders Petersen (Σουηδία)
Stéphane Charpentier (Γαλλία)
Gaël Bonnefon (Γαλλία)
Lorenzo Castore (Ιταλία)
Frederico Azevedo (Πορτογαλία)
Damien Daufresne (Γαλλία)
Gabrielle Duplantier (Γαλλία)
Ηλίας Γεωργιάδης (Ελλάδα)
Ηρακλής Δημητριάδης (Ελλάδα)
AM Projects Collective (Antony Cairns, Daisuke Yokota, Ester Vonplon, Gert Jochems, Olivier Pin-Fat, Tiane Doan Na Champassak)
Atonal Collective (Alexander Arnild, Cato Lein, Igor Pisuk, Magdalena Switek, Jannis Tordheim)
Laura Rodari (Ιταλία)
Scott Typaldos (Ελβετία)
Igor Posner (Αγγλία)
Arno Brignon (Γαλλία)
Michael Soyez (Γαλλία)
Arja Hyytiainen (Φινλανδία)
Fabien Pio (Γαλλία)

Coil Project |
Ηλίας Γεωργιάδης, Νίκος Βελιώτης |
ένα multimedia φωτογραφικό δρώμενο
@ ΚΕΤ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 | 17:00 – 00.00 | 8 €

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ