Ισπανός καβάλησε τη μηχανή του από τη Γαλικία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Ισπανός καβάλησε τη μηχανή του από τη Γαλικία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Xavier Belho είναι γραφίστας. Γεννήθηκε στην περιοχή Λαλίν της επαρχίας Μπεντόιρο, στην αυτόνομη ισπανική περιφέρεια Γαλικία. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει ζήσει και στην Αθήνα για μακρύ χρονικό διάστημα.

Στις 12 Νοεμβρίου... καβάλησε τη μηχανή του, μια Yamaha Virago εικοσαετίας, και ξεκίνησε ένα οδοιπορικό στις λεγόμενες PIGS, τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Ο Belho αναχώρησε από τη Γαλικία με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη (στο ενδιάμεσο θα επισκεφθεί την Πορτογαλία και την Ιταλία). Ετσι, θα μπορέσει να δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Crisis, what crisis?» («Κρίση, ποια κρίση;»).

Ισπανός καβάλησε τη μηχανή του από τη Γαλικία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ισπανός καβάλησε τη μηχανή του από τη Γαλικία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κατά την αναχώρησή του από τη Λαλίν τον αποχαιρέτησαν τοπικοί παράγοντες, όπως ο δήμαρχος της πόλης

Λίγο πριν ξεκινήσει τον γύρο των PIGS, ο Belho μίλησε στην εφημερίδα «Η Φωνή της Γαλικίας» (La Voz de Galicia) για τον σκοπό αυτού του ταξιδιού και του ντοκιμαντέρ: «Πρόκειται για ένα ταξίδι στη Νότια Ευρώπη και συγκεκριμένα στις χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία), με σκοπό να δώσουμε μια αισιόδοξη εικόνα από αυτήν που έχουν για τον Νότο οι χώρες του Βορρά της ηπείρου». Οπως είπε, στο ντοκιμαντέρ θα προβληθούν «άνθρωποι που δίνουν εναλλακτικές απαντήσεις στην κρίση, μετασχηματίζοντάς την σε κάτι δημιουργικό, άνθρωποι που αλλάζουν την προοπτική της σημερινής κατάστασης».

Τώρα βρίσκεται στην Πορτογαλία και ήδη έχει συναντήσει πολλά εμπόδια στον δρόμο του. Το πρώτο είναι οι συνεχείς βροχοπτώσεις, κάτι που δυσχεραίνει την οδήγηση πάνω στη μηχανή. Το δεύτερο είναι η παρουσίαση μηχανικής βλάβης στη Yamaha του, αφότου έφυγε από το Πόρτο κι έφτασε στο Cem Soldos, μια πόλη που απέχει 139 χλμ. από την πρωτεύουσα Λισαβόνα. Τελικά, με τη βοήθεια των ντόπιων ξεπεράστηκε και αυτό το εμπόδιο και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη Λισαβόνα, όπου συνάντησε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos. Ωστόσο, τα μηχανικά προβλήματα συνεχίστηκαν και μετά τη Λισαβόνα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Γαλικία, όπου κι επισκευάζεται η «γέρικη» μοτοσικλέτα. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει φτάσει στη Μαδρίτη.

Ισπανός καβάλησε τη μηχανή του από τη Γαλικία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ισπανός καβάλησε τη μηχανή του από τη Γαλικία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 3

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς έχει χιλιάδες χιλιόμετρα μπροστά του μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι σταθμοί του μέχρι στιγμής ήταν: στην Πορτογαλία οι πόλεις Μπράγκα, Γκιμαράες, Πόρτο και Λισαβόνα, στην Ισπανία η Γαλικία και η Εξτρεμαδούρα, ενώ αναμένεται να περάσει από τη Μαδρίτη, τη Μούρθια και τη Βαλένθια. Επόμενος σταθμός του θα είναι η Ρώμη και η Νάπολη στην Ιταλία, ενώ ακολουθεί η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η Πάτρα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη.

Ισπανός καβάλησε τη μηχανή του από τη Γαλικία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ