Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο - iefimerida.gr

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνύματα προς...όλες τις κατευθύνσεις φρόντισε να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας, και απευθυνόμενος προς τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ -που συγκεντρώθηκαν χθες στα γραφεία του κόμματος- έθεσε άπαντες σε εκλογική ετοιμότητα.

Με ορίζοντα τις πολιτικές διεργασίες γύρω από την προεδρική εκλογή και όπως μεταφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το Μέγαρο Μαξίμου "θα επιδιώξει πάση θυσία να βρει τους 180 πρόθυμους βουλευτές που θα δώσουν ανάσα στην κυβέρνηση". Ως εκ τούτου, επεσήμανε, ότι είναι σημαντικό να μην εξασφαλίσουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος την προεδρική πλειοψηφία και να έχουμε εκλογές, ίσως και νωρίτερα από τον Μάρτιο.

"Η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο", προειδοποίησε γι'άλλη μια φορά εκφράζοντας παράλληλα τη θέση ότι τυχόν εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή -παρ' ότι μη πιθανή- θα συνιστούσε οπισθοχώρηση για τα πολιτικά πράγματα και θα επέφερε την απογοήτευση στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρύτερα όσων προσδοκούν πολιτική αλλαγή.

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας είπε όσα είχε σημειώσει και στην πολιτική γραμματεία την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δηλαδή από το Μαξίμου κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να βάλουν και τον ΣΥΡΙΖΑ στο "κάδρο", ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το πετύχει. Τέλος, με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων να ανάγεται σε δυσεπίλυτο σταυρόλεξο για τους παροικούντες την Κουμουνδούρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει "πλυντήριο στελεχών" ξεκαθαρίζοντας, για πολλοστή φορά πως τα ψηφοδέλτια θα είναι ανοιχτά στην κοινωνία και στην ώρα τους.

Προ ημερών άλλωστε, είχε προϊδεάσει και την ΚΟ λέγοντας προς τους βουλευτές του: "Και βεβαίως πολύ θα ήθελαν οι αντίπαλοί μας να μην προσπαθούμε να διευρύνουμε τις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες μας. Να μην δουλεύουμε για να διευρύνουμε το ρεύμα της κοινωνικής δυσαρέσκειας και να το μετατρέψουμε σε χείμαρρο ορμητικό της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε ούτε στις δημοσκοπήσεις, ούτε στις όποιες θετικές ενδείξεις".

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε και πάλι κατηγορηματικός ότι το ατού δε θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που θα προκύψει από αυτή τη βουλή με εταίρους και δανειστές λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να κάνουμε αποδεκτή οποιαδήποτε συμφωνία θα υπάρξει από αυτή τη Βουλή με αυτή την κυβέρνηση που θα δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δε διαπραγματεύεται και οι κ.κ Σαμάρας και Βενιζέλος ενδιαφέρονται για το πολιτικό τους μέλλον ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να διεκδικήσει εδώ και τώρα την εξουσία δηλώνοντας:

"Δεν μπορεί κανείς να χάνει το ραντεβού με την Ιστορία και να λέει δεν πειράζει θα ξανάρθει κι άλλο. Εδώ έχουμε ένα κρίσιμο ραντεβού μπροστά μας και εναπόκειται και στη δική μας στάση να είμαστε παρόντες/ουσες σε αυτό το ραντεβού"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αποφασισμένος -παρά τη δυσανεξία της Αριστερής Πλατφόρμας" να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς και μα διευρύνει το πεδίο των πολιτικών συμμαχιών, ξεκαθαρίζοντας ως Ότο αυτο δε σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πλυντήριο στελεχών που μετείχαν στο πάρτυ των προηγούμενων ετών. "Χωρίς να γινόμαστε πλυντήριο, θα συγκροτήσουμε αξιόπιστη βάση, με προγραμματικούς όρους, έντιμα και ανοιχτά, όχι κάτω από το τραπέζι, ένα νέο πλειοψηφικό μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το επόμενο διάστημα οι οργανώσεις μας να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης ομάδων συμφερόντων στο όνομα του τάδε υποψήφιου ή του δείνα υποψήφιου. Και εδώ χρειάζεται μια λεπτή ισορροπία. Χρειάζεται ταυτόχρονα να είμαστε ανοιχτοί σε κοινωνικές δυνάμεις, σε φερέγγυα πρόσωπα. Δεν είναι δυνατό να θεωρούμε ότι έχουν θέση δίπλα μας μόνο όσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%,αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο και να πάρουμε το 40 ή το 45%.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να ανοίξει τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε νέες υποψηφιότητες ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε όρο στους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών οτι θα υπάρξει ασυμβίβαστο μεταξύ υποψηφίου βουλευτή και προέδρου Νομαρχιακής,καθώς τα ψηφοδέλτια δε θα πρέπει να είναι απολύτως "κομματικά":

"Όσοι από εσάς θέλετε να είστε ή πρέπει να είστε υποψήφιοι βουλευτές να δώσετε τη θέση σας σε κάποιον/α άλλον/η που πρέπει να αναλάβει αυτήν την κρίσιμη θέση. Είναι ασυμβίβαστο. Και ταυτόχρονα θεωρώ ότι τα κριτήρια για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων πρέπει να είναι κριτήρια αρχών και προσφοράς και κυρίως εντιμότητας, όχι κριτήρια σεχταριστικά και βεβαίως θα πρέπει να γίνουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες"


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ