Πώς η αποστολή μηνυμάτων από το κινητό καταστρέφει τη σπονδυλική στήλη [εικόνα] - iefimerida.gr

Πώς η αποστολή μηνυμάτων από το κινητό καταστρέφει τη σπονδυλική στήλη [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα οχτάχρονο παιδί, ή έξι σακούλες με ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Κάπως έτσι μεταφράζονται τα 22 κιλά. Είναι όμως επίσης και η πίεση που ασκείται στο κεφάλι ενός ενήλικα, τη στιγμή που κοιτάζει το κινητό του.

Αυτό προκύπτει από μία νέα μέτρηση, που δημοσιεύθηκε στο Surgical Technology International. Ο Κένεθ Χάνσρεϊ, χειρούργος από τη Νέα Υόρκη, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης στον υπολογιστή. Ενα μέσο ανθρώπινο κεφάλι ζυγίζει περίπου 3-4 κιλά και σκύβοντας κανείς για να ελέγξει το facebook, να στείλει ένα μήνυμα ή να κάνει κάτι άλλο στο κινητό του, αυξάνεται η βαρυτική έλξη στο κρανίο.

«Καθώς το κεφάλι σκύβει προς τα εμπρός, η δύναμη αυξάνεται σε 10 κιλά στις 15 μοίρες, σε 15 κιλά στις 30 μοίρες, 18 κιλά στις 45 μοίρες και 22 κιλά στις 60 μοίρες», ανέφερε ο Χάνσρεϊ στη μελέτη του.

Κάτι που σημαίνει πως είτε κανείς πρέπει να εκπαιδεύσει τον εαυτό του, ώστε να στέκεται σε όρθια θέση, την ώρα που κοιτάζει το smartphone, ή θα συνεχίσει να καταπονεί την σπονδυλική στήλη. Κάτι που μπορεί να προκαλέσει σε τραυματισμό, εκφυλισμό και καταστάσεις που απαιτούν επέμβαση, σύμφωνα με τον χειρούργο.

Πώς η αποστολή μηνυμάτων από το κινητό καταστρέφει τη σπονδυλική στήλη [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις σπονδυλική στήλη κινητό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ