Τα κτίρια «φαντάσματα» που στοιχειώνουν το κέντρο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα κτίρια «φαντάσματα» που στοιχειώνουν το κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

Κτίρια φαντάσματα στοιχειώνουν το κέντρο της Αθήνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες κτίρια φαντάσματα δεσπόζουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αφού η κρίση δυσκολεύει την αξιοποίηση τους και εμποδίζει τις εργασίες συντήρησης, με αποτέλεσμα να ρημάζουν.

Τα πρώην Υπουργεία Παιδείας (στη Μητροπόλεως) και Εργασίας (στην Πειραιώς) καθώς και τα πρώην Εφετεία και Πταισματοδικεία αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα εγκαταλελειμμένων κτιρίων του δημοσίου στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, από το 2008 μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 1.200 κτίρια έχουν εγκαταλειφθεί, με το 96% αυτών να βρίσκεται στον Δήμο Αθηναίων.

Τα κτίρια αυτά, λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης και της αδυναμίας να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης, γίνονται στέκια ναρκομανών και κακοποιών, συμβάλλοντας στην αύξηση των ποσοστών εγκληματικότητας στο κέντρο.

Τα κτίρια «φαντάσματα» που στοιχειώνουν το κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το παλιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, ανήκει στο Επικουρικό Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων και μένει κλειστό εδώ και δεκαετίες. Επιχείρηση της αστυνομίας πριν λίγα χρόνια αποκάλυψε ότι το 1.000 τμ κτίριο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο τοξικομανών. Εκτοτε το έχουν κλείσει με λαμαρίνες και συρματοπλέγματα και παραμένει ένα άδειο τσιμεντένιο κουφάρι στο κέντρο της πόλης.

Τα κτίρια «φαντάσματα» που στοιχειώνουν το κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αλλο ένα αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί το πρώην Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς. Ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), όμως καμία πρόταση δεν έχει κατατεθεί για την αξιοποίηση του και έτσι ρημάζει αχρησιμοποίητο, ενώ μετά τις τελευταίες καταιγίδες, τα υπόγεια του πλημμύρισαν και το ΕΤΕΑ προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές.

Τα κτίρια «φαντάσματα» που στοιχειώνουν το κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το ΙΚΑ στην Κουμουνδούρου, αποτελεί ένα σύγχρονο γεφύρι της Αρτας αφού εδώ και χρόνια προσπαθεί να ολοκληρωθεί ώστε να μεταφερθούν εκεί τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ιδρύματος.

Η κατάσταση αυτή ωστόσο παραμένει απαράλλαχτη για χρόνια, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του κέντρου, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, φοβούνται να πάνε στα σπίτια και τις δουλειές τους όταν δύσει ο ήλιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ