Στις 3 Δεκέμβρη στη Λευκωσία ο Τσίπρας - «Ψήνεται» ραντεβού με Νταβούτογλου - iefimerida.gr

Στις 3 Δεκέμβρη στη Λευκωσία ο Τσίπρας - «Ψήνεται» ραντεβού με Νταβούτογλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με «ατζέντα» τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει … βαλίτσες για τη Λευκωσία τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στις 3 Δεκεμβρίου και ως εκ τούτου θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για τις εξελίξεις στη Μεγαλόνησο.

Επιπλέον, πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι θα έχει επαφές και με αρχηγούς άλλων κομμάτων με το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να τίθεται εκ των πραγμάτων στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Σημειωτέον δε, ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας, ότι «είναι ένα καίριο εργαλείο για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», ωστόσο σημείωσε την ανάγκη, «ο θεσμός αυτός να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση της έντασης και να μην ενταχθεί σε μια επικοινωνιακή λογική επικάλυψης της έντασης με σωρεία ανούσιων διακηρύξεων».

«Ψήνεται»ραντεβού και με Νταβούντογλου

Την ίδια ώρα και με φόντο την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει «κλειδώσει» το ραντεβού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την Κουμουνδούρου στέλνουν θετικά μηνύματα, αν και παραμένουν φειδωλοί μιας και τηρούν αυστηρά το διπλωματικό πρωτόκολλο.

Ωστόσο, ο Πανος Σκουρλέτης ήταν αυτός που στο τελευταίο briefing είχε ξεκαθαρίσει πως -αν δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ αίτημα για συνάντηση είναι ανοιχτός- τονίζοντας ωστόσο πως οι ίδιοι δεν έχουν ζητήσει κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ