Καραβίτης: Ο ΕΝΦΙΑ είναι ο δικαιότερος φόρος ακίνητης περιουσίας που είχε η Ελλάδα - iefimerida.gr

Καραβίτης: Ο ΕΝΦΙΑ είναι ο δικαιότερος φόρος ακίνητης περιουσίας που είχε η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετακίνητος στην άποψή του ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας δίκαιος φόρος, καθώς παίρνει λιγότερα από περισσότερους- όπως είπε- παραμένει ο Νίκος Καραβίτης.

Ο πρώην σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών και εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ επέμεινε ότι ο συγκεκριμένος φόρος είναι ο δικαιότερος που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα για την ακίνητη περιουσία.

«Πρόκειται για ένα δίκαιο φόρο, καθώς παίρνει λιγότερα από περισσότερους», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επισήμανε πως σε σύγκριση με το ΕΕΤΗΔΕΕ ο ΕΝΦΙΑ επιτρέπει «οι περισσότεροι να πληρώνουν λιγότερα», ενώ «μόνο όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία πληρώνουν πιο πολλά».

Προσέθεσε ακόμη, πως ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένας φόρος ο οποίος ήταν «αναγκαίος» μετά την λήξη του ΕΕΤΗΔΕΕ, εξηγώντας μάλιστα πως «η Τρόικα μας έλεγε πως αν δεν προχωρούσαμε στον ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε να παραμείνουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

«Αν εφάρμοζα [τον ΕΝΦΙΑ] σήμερα δεν θα έκανα αλλαγές. Θα αφαιρούσα μόνο τον συμπληρωματικό φόρο. Καλώ όποιον έχει αντίρρηση να καταθέσει πρόταση, από που θα μπορούσαμε να βρούμε αυτό το ποσό. Έπρεπε να βρούμε 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες, χαρακτήρισε «λάθος» τη σύνδεση του ΕΝΦΙΑ με τις αντικειμενικές. «Τις έχουμε αναγάγει σε μείζον θέμα, ενώ δεν είναι», κατέληξε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Νίκος Καραβίτης ΕΝΦΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ