Πού θα φτάσει το δημόσιο χρέος το 2015 - iefimerida.gr

Πού θα φτάσει το δημόσιο χρέος το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 316,9 δισ. ευρώ θα πέσει το δημόσιο χρέος την επόμενη χρονιά, καταγράφοντας μικρή αποκλιμάκωση σε απόλυτους αριθμούς, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.

Το χρέος της γενικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος στα 318 δισ. ευρώ από 319,1 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ για το 2015 προβλέπεται να υποχωρήσει στα 316,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Ωστόσο, εκφρασμένο σε ποσοστό του ΑΕΠ η διακύμανση είναι διαφορετική. Από 174,9% του ΑΕΠ το 2013 θα αυξηθεί στο 177,7% του ΑΕΠ φέτος και θα υποχωρήσει στο 171,4% του ΑΕΠ το 2015. Οι διακυμάνσεις αυτές είναι ενδεικτικές του πόσο επηρεάζεται ο δείκτης από την εξέλιξη του ΑΕΠ.

Πέραν αυτών, από τους πίνακες του προϋπολογισμού για την εξέλιξη του χρέους, προκύπτει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αύξηση του δανεισμού της από τις αγορές το 2015 κατά 7,2 δισ. ευρώ. Αντιστοίχως, θα μειωθούν τα δάνεια που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά 8,5 δισ. ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ