Δολοφονήθηκε Σέρβος οπαδός στην Κωνσταντινούπολη -Επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ [βίντεο] - iefimerida.gr

Δολοφονήθηκε Σέρβος οπαδός στην Κωνσταντινούπολη -Επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας 25χρονος οπαδός του Ερυθρού Αστέρα δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε αγώνα μπάσκετ της ομάδας του με τη Γαλατάσαραϊ.

Οπως ανακοίνωσε ο Σέρβος πρόξενος Ζόραν Μάρκοβιτς, ο νεαρός Μάρκο Ίβκοβιτς πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία αφότου δέχθηκε αλλεπάλληλα πλήγματα με μαχαίρι.

Δολοφονήθηκε Σέρβος οπαδός στην Κωνσταντινούπολη -Επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Συνολικά περίπου 400 οπαδοί του Αστέρα ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να δουν τον αγώνα, αλλά δεν τους άφηναν να μπουν στο στάδιο παρότι είχαν εισιτήρια. Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα προσπάθησαν να εισβάλουν στο «Αμπντί Ιμπεκτσί» με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με την τουρκική αστυνομία. Στα επεισόδια ενεπλάκησαν και οπαδοί της Γαλατάσαραϊ με αποτέλεσμα να προκύψει σύρραξη και τελικά ένας από τους εκδρομείς οπαδούς της ομάδας του Βελιγραδίου να δολοφονηθεί.

Ο Μάρκοβιτς κατηγόρησε ανοιχτά τις τουρκικές αρχές για ελλειπή αστυνόμευση: «Αυτή είναι μια εχθρική χειρονομία σε μια εποχή που η Σερβία δέχεται μαχαιριές απ' όλες τις πλευρές.... Η Τουρκία κατάφερε μια μαχαιριά στην καρδιά των σέρβων οπαδών. Η εκδήλωση ήταν τραγική, σοκαρίστηκα» και πρόσθεσε: «Η οργάνωση βρισκόταν στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Εδώ και δύο ημέρες είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτή η αθλητική συνάντηση ήταν υψηλού κινδύνου και μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση... Εργαζόμαστε τώρα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι οπαδοί θα εγκαταλείψουν με ασφάλεια το τουρκικό έδαφος το συντομότερο δυνατόν»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ερυθρός Αστέρας για το θάνατο του νεαρού: «Οπαδός του Ερυθρού Αστέρα (25 ετών) σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από τραύματα από μαχαιριές. Ο άτυχος νεαρός ταξίδεψε στην Τουρκία για το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” με τη Γαλατασαράι, αλλά μετά από επίθεση με μαχαίρι των Τούρκων χούλιγκανς έχασε τη ζωή του. Ο Ερυθρός Αστέρας εκφράζει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια, συγγενείς και φίλους του θύματος»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ