Eνα χρόνο φυλάκιση σε οφθαλμίατρο για «φακελάκι» στην Κατερίνη - iefimerida.gr

Eνα χρόνο φυλάκιση σε οφθαλμίατρο για «φακελάκι» στην Κατερίνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης επέβαλλε ποινή 12 μηνών φυλάκιση με τριετή αναστολή, σε οφθαλμίατρο που ζήτησε και πήρε «φακελάκι» απο ασθενή.

Πιο συγκεκριμένα, από έναν 66χρονο ασθενή πήρε 300 ευρώ για να κάνει πιο γρήγορα το χειρουργείο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ύστερα από καταγγελία που έκανε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος ο γιος του 66χρονου. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο 51 ετών προϊστάμενός της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κατερίνης αξίωσε 300 ευρώ για να κάνει εγχείρηση καταρράκτη στον πατέρα του, παρακάμπτοντας -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- τις διαδικασίες εξέτασης-εισαγωγής και τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Από τις Εσωτερικές Υποθέσεις στήθηκε επιχείρηση και σε προγραμματισμένο ραντεβού, που έγινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, εμφανίστηκε ο γιος του ασθενούς με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 300 ευρώ τα οποία και παρέδωσε στον οφθαλμίατρο. Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον γιατρό, που τόνισε οτι ο ασθενής απλά του τα άφησε στο γραφείο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ