Κωνσταντινόπουλος: Η Τρόικα έπεσε τρεις φορές έξω - iefimerida.gr

Κωνσταντινόπουλος: Η Τρόικα έπεσε τρεις φορές έξω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη νέα εμπλοκή με την Τρόικα και το «αγκάθι» του δημοσιονομικού κενού, αλλά και στην πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε ότι η Τρόικα έχει πέσει τρεις φορές έξω στις προβλέψεις της όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό, τονίζοντας ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια απάντηση».

«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους πολίτες και στις θυσίες τους»

Επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «η αξιολόγηση θα πρέπει να συζητηθεί μαζί με τη ρύθμιση του χρέους. Δεν μπορούμε να μην ξέρουμε πώς θα προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». Και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους πολίτες και στις θυσίες τους, οι οποίοι έκαναν πολλά, απέναντι σε μια χώρα ολόκληρη που πέρασε πέντε πολύ δύσκολα χρόνια κι έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Οι ίδιοι οι εταίροι μας λένε ότι έχουμε κάνει πρόοδο και αυτό αποδεικνύεται σε πολλά επίπεδα. Αν δεν μιλήσουμε για το σύνολο της εικόνας, δεν μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία στους επενδυτές, εντός και εκτός της χώρας, ώστε να μπορέσει να αλλάξει η εικόνα της χώρας».

«Ρωτήστε τον Σταθάκη και τον Λαφαζάνη»

Σχετικά με την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στην εικόνα αλαλούμ που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω των αντικρουόμενων απόψεων που διατυπώνουν τα στελέχη του. «Εμείς συνεργαστήκαμε και με τη Νέα Δημοκρατία με βάση την πολιτική μας, και εκείνοι ακολούθησαν την πολιτική μας. Από εκεί και πέρα, μη ρωτάτε εμάς για την πολιτική, ρωτήστε τους άλλους: ρωτήστε τον κ. Σταθάκη, τον κ. Λαφαζάνη που λέει άλλα, ή οποιονδήποτε άλλο. Ρωτήστε αυτούς αν κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους “γερμανοτσολιάδες”, μη ρωτάτε εμάς. Εμείς έχουμε μία συνεπή πορεία από το 2009. Ούτε “σκίζαμε το μνημόνιο”, ούτε το “διαγράφαμε σε ένα βράδυ”, ούτε διώχναμε τις επενδύσεις, ούτε τις καταθέσεις. Η παράταξή μου -νομίζω- είναι πολύ ξεκάθαρη, αλλά κι εγώ προσωπικά: Πιστεύω απόλυτα στην εθνική συνεννόηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της, «όπως τις ανέλαβε και η Νέα Δημοκρατία το 2012». «Και εν πάση περιπτώσει, ο κόσμος την έχει ψηφίσει όχι για να πετροβολάει απλά, αλλά για να συνεισφέρει στην προσπάθεια. Γι' αυτό πρέπει να γνωρίζει την προσπάθεια και να κριθεί όχι πια γενικώς από αόριστες και ωραίες κουβέντες, αλλά επί του πρακτέου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ