Χαρδούβελης: Η Τρόικα έχει κάνει λάθη και δεν τα παραδέχεται - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Η Τρόικα έχει κάνει λάθη και δεν τα παραδέχεται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνομιλίες που είχε ο υπουργός Οικονομικών με δημοσιογράφους αμέσως μετά την κατάθεση του Προϋπολογισμού, ανέφερε σε δραματικούς τόνους πως η μάχη με τους δανειστές συνεχίζεται, και μάλιστα τόνισε πως ίσως απόψε να υπάρξει και νέα τηλεδιάσκεψη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Παλεύουμε. Υπάρχει σύγκλιση, αλλά πιέζουν για τον Προϋπολογισμό. Έχουν κάνει λάθη και δεν τον παραδέχονται. Το ΔΝΤ είναι αυτό που πιέζει περισσότερο, γιατί από το 2015 και μετά δεν θα έχει κανένα ρόλο».

Αν θέλουν, μπορούν να έρθουν στην Αθήνα σε μια ημέρα

Ο κ. Χαρδούβελης είπε ακόμη ότι η Τρόικα μιλάει για δημοσιονομικό κενό αλλά δεν δίνει ποσό. Τέλος, αναφερόμενος στο πότε θα επιστρέψουν οι δανειστές, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Αν θέλει, μπορεί να έρθει σε μια ημέρα». Στην ερώτηση αν έχει τεθεί ζήτημα παράτασης του προγράμματος για ένα έτος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν έχει υπάρξει τέτοια επίσημη θέση».

Στον Προϋπολογισμό η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Στο κείμενο παρουσίασης του Προϋπολογισμού αναφέρεται ότι «στο Σχέδιο ενσωματώνεται η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η διατήρηση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, διατηρώντας τα διευρυμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, η μείωση -από εφέτος- των ασφαλιστικών εισφορών, η σημαντική βελτίωση του πλαισίου ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η ενίσχυση των εισοδημάτων των στελεχών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ