Απάτη μεγατόνων από Ελληνίδα στις ΗΠΑ: «Εφαγε» 1,7 εκατ. δολάρια από τράπεζες και συνελήφθη στο Μαϊάμι - iefimerida.gr

Απάτη μεγατόνων από Ελληνίδα στις ΗΠΑ: «Εφαγε» 1,7 εκατ. δολάρια από τράπεζες και συνελήφθη στο Μαϊάμι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Δώρα Αργυροπούλου, 59 ετών, με καταγωγή από την Αθήνα, συνελήφθη την Τετάρτη στο Μαϊάμι από αστυνομικούς του Τμήματος του Σεντ Λούις, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα το οποίο κατάφερε με απάτη να αποσπάσει από τις τράπεζες κεφάλαια ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων.

Η 59χρονη Ελληνίδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aστυνομίας την Πέμπτη, φέρεται να είχε ενεργό ρόλο σε επιχειρήσεις-φαντάσματα που διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς-φαντάσματα.

Σύμφωνα με την αμερικανική τοπική εφημερίδα St. Louis Post, η Αργυροπούλου αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για τραπεζική απάτη, μία κατηγορία για οικονομική απάτη και μία κατηγορία για συνωμοσία για εκτέλεση απάτης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η 59χρονη μαζί με τους συνεργούς της, οι οποίοι αναζητούνται, καταχωρούσαν ονόματα επιχειρήσεων και στη συνέχεια άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς με τις εν λόγω επωνυμίες. Στη συνέχεια, είχε σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κάνει χρήση χρεωστικών καρτών που θα ήταν συνδεδεμένες με αυτούς τους λογαριασμούς, αξιοποιώντας τραπεζικές διαδικασίες που επιτρέπουν «μαζικές υπεραναλήψεις». Το κεφάλαιο που σκόπευε να αντλήσει από συνολικά 10 τράπεζες αντιστοιχούσε σε 1,7 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ