Και τώρα, «Μποέμ» με στυλ Λωτρέκ -Μετά τη «Φόνισσα» των sold out η Λυρική φέρνει τα Χριστούγεννα - iefimerida.gr

Και τώρα, «Μποέμ» με στυλ Λωτρέκ -Μετά τη «Φόνισσα» των sold out η Λυρική φέρνει τα Χριστούγεννα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την πόλη να ζει στην ατμόσφαιρα και την επιτυχία της «Φόνισσας» του Γιώργου Κουμεντάκη, που συνεχίζει την πορεία της στο Μέγαρο Μουσικής (21, 23 και 26 Νοεμβρίου), η Λυρική δουλεύει ήδη πυρετωδώς για τη μεγαλειώδη «Μποέμ» που θα παρουσιάσει τον Δεκέμβριο. Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα θα έχουν μουσική Πουτσίνι και εικόνες από το Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ!

Και τώρα, «Μποέμ» με στυλ Λωτρέκ -Μετά τη «Φόνισσα» των sold out η Λυρική φέρνει τα Χριστούγεννα  | iefimerida.gr 0

Κάτι παλιό, και αγαπημένο, κάτι κοσμοπολίτικο, κάτι ορμητικό θα φέρει η «Μποέμ» του Πουτσίνι που θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 του μήνα στο θέατρο Ολύμπια. Πρόκειται για την εκδοχή της Ιταλίδα σκηνοθέτριας Λίνα Βερτμύλλερ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού που είχαμε δει για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1997.


«Εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από νοσταλγικές καρτ-ποστάλ γεμάτες χρώμα, με σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από το Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ, θα ζωντανέψουν και πάλι στο Θέατρο Ολύμπια» μας υπόσχεται η Λυρική και οι πρώτες εικόνες που βλέπετε εδώ, μας εισάγουν σε αυτό το κλίμα. Θυμίζουμε πως η υπόθεση της δημοφιλέστατης Μποέμ αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή με φόντο το παγωμένο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι, από τη στιγμή που συναντιούνται έως το θάνατο της κοπέλας από φυματίωση.

"Μποέμ είναι εκείνος που βρίσκεται εκτός της αστικής νοοτροπίας και των κοινωνικών συμβάσεων. Νέος και καλλιτέχνης μαζί" σημείωνε η Βερτμύλλερ σε παλιότερη συνέντευξη της. Στα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιομπ επιχειρείται μια υπέροχη αναβίωση της παριζιάνικης μποέμικης ατμόσφαιρας του Καρτιέ Λατέν στα τέλη του 19ου, αρχές του 20ου, με επιρροές από την εικονογραφία του Τουλούζ – Λωτρέκ.

Η σπουδαία Ιταλίδα σκηνοθέτρια Λίνα Βερτμύλλερ με τον σκηνογράφο ενδυματολόγο Ενρίκο Γιομπ δεν ήθελαν μια Μιμή εξαρχής μελαγχολική και λυπημένη που κεντά λουλούδια και είναι ερωτευμένη με τον ποιητή Ροντόλφο, ενώ ασθενεί και οδεύει προς το θάνατο. Αντιθέτως επέλεξαν να παρουσιάσουν δύο νέους ανθρώπους που είναι αρραβωνιασμένοι με την ζωή - έφτιαξαν μια ατμόσφαιρα που μεταφέρει τη χαρά της ζωής και της νιότης.

Και τώρα, «Μποέμ» με στυλ Λωτρέκ -Μετά τη «Φόνισσα» των sold out η Λυρική φέρνει τα Χριστούγεννα  | iefimerida.gr 1

Στον ρόλο της Μιμής θα απολαύσουμε την Τσέλια Κοστέα και τη νεαρή Άννα Στυλιανάκη, ενώ στον ρόλο του Ροντόλφο τον Λουτσάνο Γκάντσι που είχαμε απολαύσει στην πρόσφατη Μαντάμα Μπαττερφλάι του Ηρωδείου και τον Γιάννη Χριστόπουλο. Τον Μαρτσέλλο θα ερμηνεύσουν εναλλάξ οι Διονύσης Σούρμπης και Κύρος Πατσαλίδης, ενώ την Μουζέττα ερμηνεύουν η Μαρία Μητσοπούλου, η Βασιλική Καραγιάννη και η Κάτια Πάσχου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ