Το History Zero του Στέφανου Τσιβόπουλου συνεχίζει το γοητευτικό ταξίδι του -Σειρά έχει το Μουσείο της Μασσαλίας - iefimerida.gr

Το History Zero του Στέφανου Τσιβόπουλου συνεχίζει το γοητευτικό ταξίδι του -Σειρά έχει το Μουσείο της Μασσαλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μουσείο Ευρωπαϊκού και Μεσογειακού Πολιτισμού υποδέχεται το έργο του καλλιτέχνη Στεφάνου Τσιβόπουλου, History Zero, που είχε εκπροσωπήσει και τη χώρα μας στην Μπιενάλε της Βενετίας.

Το Μουσείο προτείνει ένα ταξίδι στην καρδιά της ελληνικής κρίσης με κεντρικό άξονα το έργο του Τσιβόπουλου που είναι ένας συνδυασμός τριών ταινιών μικρού μήκους και ενός αρχείου κειμένων και εικόνων με θέμα τα εναλλακτικά μη νομισματικά συστήματα συναλλαγών. Στις τρεις ταινίες παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές ιστορίες που συνθέτουν την εικόνα της αθηναίικης πραγματικότητας.

Οι τρεις ιστορίες έχουν ως ήρωες ένας Αφρικανό μετανάστη που ψάχνει για μέταλλα σε κάδους σκουπιδιών και εγκαταλελειμμένα κτίρια , ένα έλληνα καλλιτέχνη από το εξωτερικό που συλλέγει εικόνες από τους δρόμους της πόλης προσπαθώντας να βρει έμπνευση και μια ηλικιωμένη συλλέκτρια έργων τέχνης που φτιάχνει μπουκέτα από χαρτονομίσματα.

Ο κ. Τσιβόπουλος εξηγεί ότι το έργο θέτει το ζήτημα της θέσης του χρήματος στην ελληνική κοινωνία αλλά και γενικότερα στις δυτικές κοινωνίες που ταλανίζονται από την οικονομική κρίση. « Η κρίση είναι μια αφορμή για να εξετάσουμε την σχέση μας με το χρήμα» τόνισε ο καλλιτέχνης κατά την παρουσίαση της έκθεσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 21 Απριλίου και θα συνοδεύεται από βραδιές συζητήσεων και προβολές ντοκυμαντέρ με θέμα την κρίση.

Το History Zero του Στέφανου Τσιβόπουλου συνεχίζει το γοητευτικό ταξίδι του -Σειρά έχει το Μουσείο της Μασσαλίας | iefimerida.gr 0
Το History Zero του Στέφανου Τσιβόπουλου συνεχίζει το γοητευτικό ταξίδι του -Σειρά έχει το Μουσείο της Μασσαλίας | iefimerida.gr 1
Το History Zero του Στέφανου Τσιβόπουλου συνεχίζει το γοητευτικό ταξίδι του -Σειρά έχει το Μουσείο της Μασσαλίας | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ