Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες]

Η Δούκισσα της Αλμπα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την είδηση του θανάτου της Καγετάνα ντε Αλμπα, που συγκλόνισε την Ισπανία, όλοι πίστευαν ότι η αμύθητη περιουσία της θα περάσει στα χέρια του -κατά 24 χρόνια μικρότερου- συζύγου της, τον οποίο πολλοί χαρακτήριζαν «προικοθήρα». Ομως η δούκισσα, μητέρα 6 παιδιών, τους έβαλε τα γυαλιά ακόμα και μετά θάνατον.

Φίλοι, συγγενείς και απλοί άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία για το τελευταίο αντίο στη δούκισσα, που πέθανε χθες στο σπίτι της στη Σεβίλλη από πνευμονία. Μάλιστα, λέγεται ότι ο 64χρονος σύζυγός της, Αλφόνσο Ντίεζ, βρισκόταν στο προσκεφάλι της μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Ο Αλφόνσο δεν θέλει τίποτα. Το μόνο που θέλει είμαι εγώ»

Ωστόσο, παρότι πολλοί τον χαρακτήριζαν προικοθήρα και ο γάμος της δούκισσας μαζί του έμελλε να ταράξει τη σχέση της με τα 6 παιδιά της, εν τέλει ο Ντίεζ δεν κληρονόμησε απολύτως τίποτα από την αμύθητη περιουσία της Ντε Αλμπα (η οποία περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, 50.000 έργα τέχνης και 18.000 σπάνια βιβλία), αφού υπέγραψε ένα έγγραφο τον Οκτώβριο του 2011 με το οποίο παραιτείται από την περιουσία που αποκτήθηκε πριν από τον γάμο τους.

Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αντ' αυτού, η δούκισσα -που έχει άμεση βασιλική καταγωγή από τον βασιλιά Ιάκωβο Β' της Αγγλίας- άφησε όλη την περιουσία της στα έξι παιδιά της, από τα οποία το καθένα πήρε από ένα παλάτι, καθώς και χιλιάδες στρέμματα γης. Τα οκτώ εγγόνια της επίσης λέγεται ότι έχουν κληρονομήσει ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας.

Η απόφασή της είχε γνωστοποιηθεί ήδη τρία χρόνια πριν, μετά από μια οικογενειακή βεντέτα που προέκυψε από ενστάσεις που είχαν οι συγγενείς της για τον γάμο της με τον νεαρό δημόσιο υπάλληλο. Ωστόσο, η Καγετάνα τους διαβεβαίωσε ότι ο τρίτος σύζυγός της είχε υπογράψει ένα επίσημο έγγραφο παραίτησης από οποιαδήποτε αξίωση για τον πλούτο της, δηλώνοντας ότι «ο Αλφόνσο δεν θέλει τίποτα. Το μόνο που θέλει είμαι εγώ».

Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σήμερα το φέρετρό της οδηγήθηκε από το παλάτι της στη Σεβίλλη στο δημαρχείο, όπου περίμεναν οι φίλοι και η οικογένεια.

Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η Καγετάνα ήταν γνωστή για τον φαντασμαγορικό τρόπο ζωής της και ήταν η γυναίκα με τους περισσότερους τίτλους ευγενείας στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η δούκισσα με το εκκεντρικό στυλ είχε παντρευτεί τον πρώην καθολικό ιερέα Χεσούς Αγκίρε Ορτίζ ντε Ζαράτε έξι χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου της συζύγου. Ο δεύτερος σύζυγός της πέθανε το 2001. Το φλερτ της με τον δημόσιο υπάλληλο Αλφόνσο Ντίεζ δημιούργησε σκάνδαλο στην Ισπανία και προκάλεσε την αποδοκιμασία ακόμα και της βασίλισσας Σοφίας, καθώς και τη διαφωνία με τα έξι παιδιά της.

Πριν παντρευτεί με τον 61χρονο Ντίεζ, το 2011, η δούκισσα μοίρασε την περιουσία της στους απογόνους της, σταματώντας τις διαμαρτυρίες τους. «Μαζί περνάμε υπέροχα. Ρωτάει συνέχεια "τι θα κάνουμε σήμερα;". Είναι ασταμάτητη», είχε δηλώσει ο Ντίεζ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Vanity Fair, λίγο πριν από τον γάμο τους. «Συχνά φαίνεται ότι είμαι ο μεγαλύτερος από τους δυο μας».

Την περασμένη Κυριακή η δούκισσα είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ωστόσο δύο μέρες πριν αναφέρθηκε ότι έδειχνε σημάδια ανάκαμψης, ενώ είχε μια σταθερή ροή επισκεπτών, τους γιους, την κόρη και τον σύζυγό της.

Η κατάσταση της υγείας της όμως ενέπνεε ανησυχία και, σύμφωνα με το The Olive Press, ένας εκπρόσωπος από το φιλανθρωπικό ίδρυμα της δούκισσας είχε δηλώσει: «Είχε έναν ιό στο στομάχι λίγες μέρες νωρίτερα, αλλά είχε ανακάμψει από αυτό. Τώρα έχει πνευμονία. Στην ηλικία της, το ένα πράγμα οδηγεί στο άλλο. Είναι αδύναμη. Ανησυχώ γιατί την αγαπώ πάρα πολύ».

Ακολουθούν εικόνες του γάμου της με τον Ντίεζ και νεανικές φωτογραφίες της

Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 16
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 17
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 18
Η δούκισσα της Αλμπα, ο εραστής και η κληρονομιά [εικόνες] | iefimerida.gr 19
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ