To πρόβλημα της αναβολής -Πώς επηρεάζει τους «Ευρωπαίους» - iefimerida.gr

To πρόβλημα της αναβολής -Πώς επηρεάζει τους «Ευρωπαίους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση της ΕΠΟ να επιμείνει στην επ' αόριστον αναβολή των αγώνων σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τέσσερις ελληνικές ομάδες οι οποίες την ερχόμενη εβδομάδα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Δεν είναι μόνο η ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ με την οποία απειλεί η Nova τη Super League, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική μάχη τις τελευταίες ημέρες έχει μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες. Υπάρχει και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που παραμελείται και για το οποίο από χθες τέσσερις προπονητές της Super League πονοκεφαλιάζουν ενόψει τον υποχρεώσεων των ομάδων τους.

Η δυσαρέσκεια του Μίτσελ είναι ενδεικτική του εκνευρισμού που επικρατεί

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης προετοιμάζονται πλέον για τα παιχνίδια της Τετάρτης και της Πέμπτης σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Όλοι πλην του Παναθηναϊκού παίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό των πιθανοτήτων τους για πρόκριση στα νοκ άουτ ματς και η δυσαρέσκεια του Μίτσελ χθες για την οριστική απόφαση της ΕΠΟ είναι ενδεικτική του εκνευρισμού που επικρατεί.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού είδε όλο τον προγραμματισμό του να πηγαίνει χαμένος, αφού θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των προκριματικών του Euro 2016, κάτι που σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν θα έχουν επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους για 16 ολόκληρες ημέρες, πριν παραταχθούν στο «Βιθέντε Καλντερόν» για τη μάχη με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τα παίζει όλα για όλα στη Λευκορωσία κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ, αλλά και για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος υποδέχεται την Μπεσίκτας στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι του ομίλου του στην προσπάθεια να προκριθεί.

Ο πιο «αδιάφορος» από το γκρουπ των ελληνικών ομάδων είναι ο Παναθηναϊκός, με δεδομένο ότι έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού, ωστόσο ο Γιάννης Αναστασίου πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Παίζουν φιλικά

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότερες ομάδες θα προσπαθήσουν να κλείσουν κάποια φιλικά προκειμένου να διατηρηθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Ήδη ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με την ΑΕΚ για φιλική αναμέτρηση κεκλεισμένων των θυρών, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, ενώ κάτι ανάλογο μπορεί να κάνει και ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Σκόντα Ξάνθη, προκειμένου ο Μίτσελ να δοκιμάσει και σχήμα ενόψει Ατλέτικο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ