«Περπατώντας» στην Αθήνα του '60 με οδηγό τον Νίκο Βατόπουλο και ογδόντα εικόνες - iefimerida.gr

«Περπατώντας» στην Αθήνα του '60 με οδηγό τον Νίκο Βατόπουλο και ογδόντα εικόνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η στιγμή που η Αθήνα άρχισε να αλλάζει, μέσα από βαθιές ανάσες που έφερε η τότε οικονομική πρόοδος και η υποσυνείδητη ανάγκη να γίνει η πρωτεύουσα μητρόπολη, παρουσιάζεται ιδανικά εδώ και μέρες στην έκθεση «Αθήνα. Το πνεύμα του '60: Μια πρωτεύουσα αλλάζει» που επιμελήθηκε ο Νίκος Βατόπουλος στην Ελληνοαμερικανική Ενωση.

«Περπατώντας» στην Αθήνα του '60 με οδηγό τον Νίκο Βατόπουλο και ογδόντα εικόνες | iefimerida.gr 0

Σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος, με την πιο συστηματική και διαυγή εργασία και άποψη για την Αθήνα, θα κάνει μια ομιλία στο πλαίσιο της έκθεσης, στις 7 το απόγευμα. Στην οδό Μασσαλίας 22 με τη συνδρομή 80 εικόνων και βέβαια μέσα από τον ίδιο τον λόγο θα κάνει το κοινό να νιώσει πως περπατά ξανά στην Αθήνα του '60 αλλά και να δει την εξέλιξη της πόλης μέχρι σήμερα. Τα «γιατί», «πώς» και το «τώρα τι;». Σε μια στιγμή που η πόλη μπαίνει σε φάση μεγάλων αλλαγών που αναμένεται να την αλλάξουν άρδην έχει σημασία να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, να έχουμε ακέραιη την περιφερειακή όραση, να μη χάνουμε τη συνέχεια.

«Περπατώντας» στην Αθήνα του '60 με οδηγό τον Νίκο Βατόπουλο και ογδόντα εικόνες | iefimerida.gr 1


Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960 είναι μία πόλη που αλλάζει.
Η μεταβολή συμβαίνει με έναν πρωτόγνωρο ρυθμό, που ακολουθεί τους αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Από το 1955 ως το 1965, η Αθήνα έχει ανανεώσει μεγάλο ποσοστό των υποδομών της, έχει υποδεχτεί χιλιάδες εσωτερικούς μετανάστες και έχει εξαπλωθεί σε έως πρότινος αδόμητες περιοχές του λεκανοπεδίου. Η ανοικοδόμηση στεγάζει τους νέους πληθυσμούς, δημιουργεί και συντηρεί επαγγέλματα, αλλοιώνει την ιστορική φυσιογνωμία της πρωτεύουσας αλλά παράλληλα συμβάλλει και στον εκσυγχρονισμό της καθημερινότητας και την εδραίωση της Αθήνας ως μητρόπολης.

«Περπατώντας» στην Αθήνα του '60 με οδηγό τον Νίκο Βατόπουλο και ογδόντα εικόνες | iefimerida.gr 2
«Περπατώντας» στην Αθήνα του '60 με οδηγό τον Νίκο Βατόπουλο και ογδόντα εικόνες | iefimerida.gr 3

*Φωτογραφίες από την έκθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ