Αυτός είναι ο Ελληνας που σκοτώθηκε στην Ουκρανία: Εκανε ντοκιμαντέρ κατά του φασισμού [βίντεο & εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο Ελληνας που σκοτώθηκε στην Ουκρανία: Εκανε ντοκιμαντέρ κατά του φασισμού [βίντεο & εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αθανάσιος Κοσσέ φέρεται να είναι ο Έλληνας που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια μαχών κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Ντονιέτσκ, της Ουκρανίας.

Ο 49χρονος άνδρας, με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, φέρεται να σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου από βροχή πυρών ένοπλων ουκρανικών ομάδων, οι οποίες έχουν «ταμπουρωθεί» στα υπόγεια καταφύγια που υπάρχουν εκεί από τη σοβιετική εποχή και εξαπολύουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Σύγχρονη Ρωσία», ο Αθανάσιος Κοσσέ είναι γέννημα - θρέμμα της περιοχής από την Πολίχνη Ραζντόλνογι. Εφυγε από εκεί πριν από 20 χρόνια για την Ελλάδα, και ζούσε στην Καλλιθέα με τη σύζυγό του και τον γιο του Πέτρο. Τον περασμένο Μάιο, ο Θανάσης, όπως τον φώναζαν οι φίλοι, επέστρεψε στο Ντονιέτσκ, προκειμένουη να επισκεφθεί τη μητέρα του.

Αυτός είναι ο Ελληνας που σκοτώθηκε στην Ουκρανία: Εκανε ντοκιμαντέρ κατά του φασισμού [βίντεο & εικόνα] | iefimerida.gr 0

Είδε την καταστροφή και τον όλεθρο που σκόρπιζαν τα εθνικιστικά, νεοναζιστικά στοιχεία, και αποφάσισε να μείνει εκεί να βοηθήσει τη γριά μητέρα του, αλλά και για να «στρατευθεί» με τους μαχητές για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φωτογράφιζε καθημερινά τι συνέβαινε στην περιοχή και συγκέντρωνε υλικό για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η λευκή βίβλος του φασισμού στην Ουκρανία».

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, δημοσιεύεται και μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει μέσω Skype ο Κοσσέ πριν από μερικούς μήνες. Στον Δημήτρη Λιάτσο, τον δημοσιογράφο που του είχε πάρει τη συνέντευξη έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του η φράση: «Σας ευχαριστώ που ασχολείστε με τα δικά μας προβλήματα στον Ντονμπάς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ