Κοντονής: «Αν επείγει να βγει Πρόεδρος, ας βγει» - Μετά έδωσε διευκρινίσεις - iefimerida.gr

Κοντονής: «Αν επείγει να βγει Πρόεδρος, ας βγει» - Μετά έδωσε διευκρινίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δήλωση του βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Κοντονή στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθε να συμπληρώσει το… «καρέ» μετά και τις δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη.

Ο κ. Κοντονής μιλώντας για την προεδρική εκλογή- σύμφωνα πάντα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξής το στο ραδιοφωνικό σταθμό-,σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι “αγκάθι” η προεδρική εκλογή. Η προεδρική εκλογή προδιαγράφεται και η διαδικασία και ο τρόπος από το σύνταγμα. Το σύνταγμα δίνει μια δυνατότητα διάλυσης της Βουλής σε περίπτωση που η Αξιωματική αντιπολίτευση και το σύνολο της αντιπολίτευσης μπορούν να σχηματίσουν έναν αριθμό 121 βουλευτών. Αυτό είναι από τα προνόμια που δίνει το σύνταγμα στην αντιπολίτευση. Επομένως βάζοντας μπροστά το συμφέρον της χώρας και κυρίως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ο οποίος φτωχοποιείται και βρίσκεται σε απόγνωση, εμείς λέμε ότι συναίνεση για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας πρέπει να δημιουργηθεί πάνω στα πολιτικά ζητήματα. Αν υπάρχει συναίνεση σε αυτά θα υπάρχει και εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας όμως είναι αδύνατον».

«Εμείς είπαμε ότι αν επείγει τόσο πολύ να βγει πρόεδρος της Δημοκρατίας ας βγει πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά να ξέρουμε ότι το Φεβρουάριο θα πάμε σε εκλογές. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα σημαντικά ζητήματα άπτονται του θέματος του χρέους και εκεί δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ΝΔ διότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ένα πράγματα πολύ διαφορετικό από αυτά που λέει η κυβέρνηση δηλαδή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Η διάσταση που δόθηκε στη δήλωσή του ως «βόμβα», τον ανάγκασε λίγο αργότερα να επανέλθει στο «μοτίβο Σταθάκη» με διευκρινίσεις.

Αναλυτικά η γραπτή του ανακοίνωση:

«Η προσπάθεια να ερμηνευθεί η συνέντευξη μου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ως «βόμβα» σε σχέση με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εκλογής του ΠτΔ και των εκλογών, με αναγκάζει να διευκρινίσω τα εξής:
Θεωρώ πως η προσφυγή στις κάλπες συνιστά αδήριτη ανάγκη, άμεσα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Επίσης, υποστηρίζω πως η παρούσα βουλή δεν διαθέτει τους απαιτούμενους συσχετισμούς για να το πετύχει. Αν η κυβέρνηση θεωρεί πως μπορεί να πιάσει τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών ας το επιχειρήσει, θα διαψευσθεί. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι σαφή: πρώτα εκλογές και μετά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ