Στειρώνουν τις γυναίκες στην Ινδία, γεννούν πολλά παιδιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Στειρώνουν τις γυναίκες στην Ινδία, γεννούν πολλά παιδιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η στείρωση είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος στην Ινδία και είναι ο μοναδικός τρόπος για να ελέγξουν τις γεννήσεις, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Οι καμπάνιες στείρωσης χρηματοδοτούνται από το κράτος το οποίο πληρώνει τις γυναίκες για να στειρωθούν. Η Ινδία θα γίνει η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο ως το 2028. Ωστόσο, στις 11 Νοεμβρίου στο κρατίδιο του Τσατισγκάρ 11 γυναίκες πέθαναν μετά τη στείρωσή σους, λόγω έλλειψης υγιεινής. Είχαν πληρωθεί 600 ρουπίες, ήτοι 10 δολάρια.
Συμφωνα με τους New York Times, το περασμένο Σάββατο 83 γυναίκες στειρώθηκαν σε διάστημα έξι ωρών από τον ίδιο χειρούργο. Αυτό σημαίνει ότι για την καθεμιά χρειάστηκαν 5 λεπτά χειρουργείο. Μετά από τις στειρώσεις, 68 από αυτές τις γυναίκες μπήκαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση σηπτικού σοκ, αφού ο χειρούργος δεν είχε αποστειρώσει τα εργαλεία του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια προβλήματα εμφανίζονται στην Ινδία, όπου το 1/3 των γυναικών καταφεύγουν στη στείρωση για να ελέγξουν τις γεννήσεις. Η τακτική αυτή ξεκίνησε το 1952 αλλά εξαπλώθηκε από το 1970 και μετά, από τον γιό της Ιντιρα Γκάντι. Μέσα σε δύο χρόνια 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι στειρώθηκαν, άνδρες και γυναίκες.

Στειρώνουν τις γυναίκες στην Ινδία, γεννούν πολλά παιδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στειρώνουν τις γυναίκες στην Ινδία, γεννούν πολλά παιδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Στειρώνουν τις γυναίκες στην Ινδία, γεννούν πολλά παιδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Στειρώνουν τις γυναίκες στην Ινδία, γεννούν πολλά παιδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Στειρώνουν τις γυναίκες στην Ινδία, γεννούν πολλά παιδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία στειρώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ