Το άρθρο μιας blogger για τη μητρότητα που βάζει τα πράγματα στη θέση τους -12 πράγματα που δεν άλλαξαν επειδή έγινα μητέρα - iefimerida.gr

Το άρθρο μιας blogger για τη μητρότητα που βάζει τα πράγματα στη θέση τους -12 πράγματα που δεν άλλαξαν επειδή έγινα μητέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα ανατρεπτικό κείμενο, η μπλόγκερ Χέδερ Σπορ αποκαθηλώνει σημείο προς σημείο όλα αυτά που πιστεύει η κοινωνία για τις μητέρες, για το πόσο «τέλειες» είναι, το πόσο μεγάλη επιτυχία είναι το να κάνεις παιδιά και άλλα παρόμοια.

«12 πράγματα τα οποία δεν συνέβησαν όταν έγινα μητέρα»

  • To όνομά μου δεν άλλαξε σε... μανούλα

Τα παιδιά μου μπορεί να με αποκαλούν μαμά γιατί είμαι η μητέρα τους, αλλά στο πεδίο «Ονομα» στο δίπλωμα οδήγησης δεν γράφει «Μανούλα». Μπορείτε να με φωνάζετε με το μικρό μου όνομα ή κυρία Σπορ.

  • Δεν βρήκα μαγικά όλες τις απαντήσεις για τα πάντα

Οταν ήμουν παιδί, νόμιζα ότι όλοι οι γονείς είχαν ένα βιβλίο στο οποίο υπάρχαν οι απαντήσεις για κάθε είδους ερώτηση. Τώρα αισθάνομαι... εξαπατημένη.

  • Δεν έγιναν καλύτερη από τους άλλους

Το ότι έγινε μητέρα δεν με έκανε καλύτερο άνθρωπο από οποιονδήποτε άλλο στη Γη. Με έκανε απλά μητέρα.

  • Ο χρόνος μου δεν έγινε πολυτιμότερος από οποιουδήποτε άλλου

Αν μη τι άλλω, έχω πλέον επίγνωση ότι πρέπει να χρησιμοποιώ ποιοτικά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχω. Ευχαριστώ όλους όσοι περνούν αυτόν το χρόνο μαζί μου.

  • Δεν παράτησα τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και τα όνειρά μου

Παρότι έγινα μητέρα, παραμένω ένα άτομο που θέλει να κάνει πράγματα και να πετύχει τα όνειρά του. Το να αποκτήσω παιδιά ήταν μόνο ένα από τα όνειρά μου και νομίζω ότι ειναι πολύ καλό το γεγονός ότι εξακολουθώ να έχω φιλοδοξίες.

  • Δεν έχω σταματήσει να έχω ενδιαφέροντα

Μερικά από τα ενδιαφέροντα που είχα πριν γίνω μητέρα έχουν εξελιχθεί και κάποια τα έχω παρατήσει. Αλλά θα εξακολουθήσω να ψάχνω ενδιαφέροντα πέρα από τα παιδιά μου. Είμαι καλύτερος άνθρωπος και καλύτερη μητέρα επειδή έχω χόμπι, πάθη και στόχους.

  • Δεν έχω σταματήσει να θέλω να βγαίνω έξω με τους φίλους μου

Μπορεί να είναι πιο δύσκολο πλέον, αλλά δεν έχω σταματήσει να το θέλω. Ολοι έχουμε ένα εκατομμύριο υποχρεώσεις και πράγματα να κάνουμε, αλλά ο χρόνο που διαθέτω για να τον περνάω με τους φίλους μου είναι πραγματικά πολύτιμος και χρυσός.

  • Δεν έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για το σεξ

Είμαι μαμά, αλλά είμαι επίσης και γυναίκα με τις απολαύσεις που αυτό συνεπάγεται. Μου αρέσει να φαίνομαι όμορφη και να δείχνω σέξι. Θα ήθελα να μοιάζω όπως ακριβώς στα 20 μου, αλλά οκ αποδέχομαι το πέρασμα του χρόνου...

  • Δεν πιστεύω, ξαφνικά, ότι τα παιδιά είναι το κλειδί για την κατάκτηση της πραγματικής ευτυχία

Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ο μόνος τρόπος για να βρει κανείς την αληθινή ευτυχία, ή να βιώσει την αληθινή αγάπη. Αυτό που κάνει εμένα ευτυχισμένη, μπορεί να μην κάνει κάποιον άλλον χαρούμενο. Τα παιδιά δεν είναι για όλους. Μερικοί από τους καλύτερους ανθρώπους που ξέρω δεν είναι γονείς.

  • Η ζωή μου δεν έχει γίνει τέλεια

Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά προφανές. Εξωτερικά, η ζωή κάποιου μπορεί να δείχνει ωραία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τις μάχες που δίνει με τον εαυτό του. Εχω την οικογένεια που πάντα ήθελα, αλλά όχι με τον τρόπο που την ήθελα. Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια.

  • Δεν θέλω να με δαμάσω

Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για να τα κάνω όλα ως γονιός, αλλά εγώ δεν είμαι έτσι. Εχω επιλέξει να επικεντρώνομαι σε αυτά που είμαι καλή και να μην ανησυχώ για τις ελλείψεις μου.

  • Δεν έχω σταματήσει να εκτιμώ τον εαυτό μου

Ούτε κατ ελάχιστο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μητρότητα μητέρα blogger
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ