Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς: Εργα του «Ο Πρωτάρης», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και άλλα πολλά - iefimerida.gr

Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς: Εργα του «Ο Πρωτάρης», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και άλλα πολλά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετά φτωχότερο είναι, πλέον, το καλλιτεχνικό στερέωμα και το Χόλιγουντ, καθώς, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς έφυγε ξανφικά από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 83 ετών.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης συμμετείχε σε ορισμένες από τις ταινίες που έμειναν στην Ιστορία όπως «Ο Πρωτάρης» και το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ». Ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα του ήταν ακόμη τα «Εργαζόμενο Κορίτσι», «Birdcage», «Catch 22», «Charlie Wilson's War», ενώ το τελευταίο πρότζεκτ που ετοίμαζε ήταν για τη Μαρία Κάλλας.

Η «εισβολή» του στην κινηματογραφική βιομηχανία ήταν ιδιαίτερα έντονη, καθώς, το 1966 μεταφέρει στο σινεμά το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» με τα ιερά τέρατα Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ενώ, την επόμενη χρονιά δημιουργεί τον «Πρωτάρη» κερδίζοντας το Οσκαρ.

Η ταινία απογείωσε, ουσιαστικά, την καριέρα του ντάστιν Χόφμαν, ενώ, καθιέρωσε την εκρηκτική Ανν Μπανκροφτ ως sex symbol και την απόλυτη... Milf της εποχής.

Είναι από τους ελάχιστους σκηνοθέτες που κατάφεραν να κερδίσουν Emmy, Tony, Grammy και Oscar, ενώ η καριέρα του ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και στο θέατρο όπου κέρδισε 6 Tony, τα περισσότερα από κάθε άλλο σκηνοθέτη.

Η τελευταία του ταινία ήταν τα Παιχνίδια Εξουσίας με τους Τζούλις Ρόμπερτς και Τομ Χάνκς.

Πριν τον θάνατό του είχε ξεκινήσει συνεργασία με την Μέριλ Στριπ για την τηλεοπτική σειρά Master Class, που εξιστορεί την ζωή της Μαρίας Κάλλας.

Εφυγε στις 19 Νοεμβρίου από καρδιακή προσβολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ